L'examen del concurs que presumptament va preparar i filtrar el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs (CiU), va portar de bòlit un bon grapat de persones: el president de l'ens, Robert Fauria (CiU), que va aconseguir endollar el seu candidat -Benjamín Pérea Gutiérrez-; a l'administrador de l'empresa GRS Arc Local, Alexandre Ros, que volia ajudar el president de l'hoquei de Blanes, Josep Ridaura, a fi que la seva jove -Anna Maria Naranjo Salcedo- es quedés el lloc; i al cap de departament d'Organització de Serveis a la Ciutadania, Joan Carles Feliu Martín, que era l'enllaç de Ros. Ridaura nega que li haguessin filtrat les proves i assegura que les converses amb Ros "estan tretes de context" perquè ell s'expressava amb "sarcasme, amb ironia".

El Servei de Vigilància Duanera (SVD) va fer una investigació detallada d'aquest procediment. L'ordre cronològic és el que segueix.

6 de març de 2012: Alexandre Ros truca a Joan Carles Feliu i li demana "a veure si podem llançar un cable a aquell tio" amb l'adjudicació. Després truca a Ridaura i l'informa que ja s'ha convocat la plaça i "han posat que no sigui necessària l'experiència en l'administració. Així que aquesta vegada no hi haurà problemes per aquí".

23 de març de 2012: el Consell Comarcal de la Selva convoca la plaça.

11 d'abril de 2012: Tornen a parlar Ridaura i Ros. Aquest últim confessa que el cap de departament d'Organització de Serveis a la Ciutadania "és el meu home allà [al consell]". Per això Ridaura li pregunta si "tu tindràs mà en aquesta [plaça]?".

12 d'abril de 2012: Ros truca a Feliu Martín insistint-li que han d'ajudar Ridaura. El funcionari li explica que "les proves les farà Burjachs i ja les passarà a qui li hagi de passar" i l'empresari indica "i jo sóc el que ha haurà de contractar aquesta tia a GRS si no la fot en el Consell i és el Consell el que s'endu el setanta per cent dels ingressos de Blanes, saps el que et vull dir".

El mateix dia, l'empresari truca a Ridaura informant-lo que ja ha parlat amb el seu contacte i que en el procés "no es puntua l'experiència, probablement hi hagi alguna prova".

27 d'abril de 2012: parlen Ros (AR) i Feliu (JCF). El funcionari admet que la plaça serà pel 'recomanat' del president del Consell Comarcal. La conversa és il·lustrativa:

-AR: "Escolta una cosa, que tinc una trucada de Ridaura preguntant-me a veure com està el tema de la seva jove".

- JCF: "Se'ns complica Àlex (...) Joan [Burjachs] de forma elegant em diu 'Mira!' jo et passo les proves que jo... faria i te les repasses' (...) però estic convençut que en Joan li passarà l'examen a aquest tio".

Davant d'això Ros truca a Ridaura i li diu que probablement Burjachs no compleixi el que va prometre. El president de l'hoquei es mostra molest: "Hòstia! Ara ningú es recorda de res, tu sí, però ell no es recorda de res ja, ell no es ?recorda de res ja, pot ser que (...) Home! Aleshores pot ser que haguem de refrescar-li la memòria... perquè, clar! Això no val, si es fa un tracte, s'ha de complir. Collons! Bé, no em vull precipitar, val?"

2 de maig de 2012: es produeixen tres converses esclaridores de com s'ha gestat tot el procés. En la primera intervenen Joan Carles Feliu i Alexandre Ros. El funcionari confirma que la plaça serà per al candidat de Fauria i no per a la jove de Ridaura. En la segona, Ros li explica això a Ridaura, qui li diu que Burjachs ja li ha filtrat la còpia de l'examen i que s'ha compromès a filtrar-li les proves pràctiques. A Ros només se li acut recomanar-li que la seva jove es prepari bé les proves perquè és probable que no sigui l'única que les tingui. En la tercera conversa tornen a parlar Ros i Feliu per dir que el gerent segurament ha filtrat l'examen a Ridaura per quedar bé.

8 d'abril de 2012: el cap de departament confirma a l'administrador de GRS que el candidat de Fauria ja té l'examen.

9 de maig de 2012: Feliu transmet a Ros la seva preocupació per les irregularitats que s'han comès amb l'examen i que s'han de maquillar els resultats perquè si algú impugna la convocatòria serà difícil defensar la contractació del recomanat de Fauria.

14 de maig de 2012: tornen a parlar Ridaura i Ros. El primer es queixa perquè la seva jove no ha sigut contractada tot i que les bases estaven fetes per a ella. L'empresari el tracta de consolar dient-li que potser acomiaden el recomanat de Fauria.

-AR:"(...) estaven preparades per a nosaltres, perquè l'Anna entrés... demanen titulació, demanen... o sigui l'Anna... era per ella... (...) i clar què passa? que aquí Joan Burjachs ho va preparar per a tu però l'han trucat de dalt".

16 de maig de 2012: Ros truca a Burjachs per parlar sobre el que ha passat a les proves de selecció.

-AR: "A Ridaura haig de mirar de posar la seva nena, que després de l'última trucada, com que no ha entrat en aquesta del Consell..."

-JB: "Encara ha pressionat més? (...) No es pot queixar perquè... el mateix que vaig tenir jo en aquelles jornades..."

1 de juny de 2012: Ros truca al seu soci, Josep Maria Franch, per parlar de contractar una persona per cobrir una vacant a l'Ajuntament de Caldes de Malavella. La persona d'Hostalric, que no venia recomanada ni per Ridaura ni per Fauria i que "si el concurs hagués sigut net hagués sigut la guanyadora".