De les coses que el comprometen ell declara que no se'nrecorda però en les converses telefòniques intervingudes en el cas Manga pel Servei de Vigilància Duanera (SVD) apareix com una figura imprescindible per malversar cabals públics i falsificar documents mercantils. El secretari de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, Màrius Valls, comença a agafar rellevància en la investigació quan l'expresident del Consell Comarcal de la Selva i exalcalde de Sant Hilari, Robert Fauria (CiU), parla amb l'administrador de GRS Arc Local, Alexandre Ros, perquè es posi en contacte amb el secretari municipal a fi d'inflar factures per pagar un treballador de l'empresa privada -Francesc Xavier Pacheco Fernández- que Fauria hauria demanat contractar comprometent-se a pagar-lo desviant fons públics .

Així, el 2 de juliol de 2012 Ros (AR) parla amb Fauria (RF) perquè l'ajudi amb aquest tema:

-AR: "(...) Mira, només comentar-te que vaig parlar amb en Pío [Joan Carles Feliu Martín -cap de departament d'Organització de Serveis a la Ciutadania del Consell Comarcal de la Selva] del tema aquest que haviem d'arreglar i... està esperant que en Màrius [Valls] li doni eh... alguna sortida. T'ho dic perquè el tema el tenim... pendent de resoldre. Més que res per si pots, li facis un comentari a en Màrius, a veure com ho tenim".

-RF: "Bé una sortida... en Pío no es deu haver vist encara amb en Màrius".

-AR: "(...) Em sembla que s'han vist i en Màrius li va comentar: 'Deixa'm veure com ho podem vestir'. I no... bé, no s'han trobat encara. T'ho dic més que res perquè no ho deixin, perquè si no...".

Quan el 15 de febrer de 2013 el secretari va declarar com a imputat davant la policia tributària va dir que Pacheco Fernández era un empleat de l'Ajuntament, que desconeixia si treballava per alguna de les empreses d'Alexandre Ros i que no sabia si Fauria s'havia compromès a pagar-lo desviant fons públics. Però la conversa de juliol de 2012 entre Joan Carles Feliu (JCF) i Alexandre Ros (AR) denota una altra cosa:

-AR: "(...)I què diu aquest home?"

-JCF: "Bé... bé... amb en màrius molt claret. En Màrius té preocupacions, té preocupacions i... t'explico: dic, 'Màrius, jo t'explico el que sé, a mí en Robert em demana que intentem buscar una solució, però que ho haig de consensuar amb tu'. I en Màrius em diu: 'sí, sí, jo tinc el matiex missatge però veig dificultats (...) sobretot veig dificultat de futur', em diu. Perquè clar a això... eh... li podem posar un pegat, però jo no puc estar fent factures, o que GRS estigui fent factures aquí... de forma periòdica i en situacions poc justificades, no? (...) però resolguem el marroncete".

En aquesta mateixa conversa el funcionari del Consell li comenta a l'empresari que el secretari de l'Ajuntament de Sant Hilari li ha explicat que GRS ja havia fet anteriorment una factura inflada de recursos humans per absorvir aquest cas fins el mes de març però no va comptar amb les despeses annexes al contracte -IRPF, seguretat social-. Màrius Valls i Joan Carles Feliu haurien pensat que una opció seria passar la factura fictícia com un tema de software però ho acaben descartant quan el secretari proposa al funcionari del Consell que ell pagui una factura fictícia per algun tema de cadastre, que ell validarà. D'aquesta manera faran la factura, el Consell la pagarà a GRS, GRS passarà la factura a l'Ajuntament de Sant Hilari i l'Ajuntament demanarà al Consell que la pagui.

Si el moviment es feia així suposava que el Consell s'havia de quedar una percentatge per la mediació, cosa a la que l'administrador de GRS s'oposa perquè es dispararia el preu a proposar. I esmenta que parlarà amb Fauria i el gerent de l'ens, Joan Burjachs (CiU), perquè el Consell no es quedi aquest diferencial i l'obligui a inflar més la factura:

-AR: "(...) La solució és que el Consell s'inventi un concepte, que preferiblement no tingui res a veure amb la recaptació, per evitar que GRS facturi directament. I que el Consell ens faci un contracte menor per fer-ho. Tu li factures a en Màrius 7.500 euros i jo et facturo 7.500 euros. I s'ha acabat (...) Clar, això s'ha de parlar amb Joan Burjachs i dir-li: 'Joan a veure... hem de fer una moguda aquí per al Presi'".

Les converses entre el funcionari i l'empresari sobre factures inflades es van succeint en el temps i el dia 30 d'octubre de 2012 Ros avisa a Carles Feliu que l'endemà entrarà per el registre "aquella factura de Sant hilari" per més de 8.000 euros, "que és el que puja a dia d'avui". La trucada de l'empresari és per tal que el cap de departament avisi el personal "perquè no sabran de què és la factura". Carles Feliu diu que contactarà amb Joan Burjachs perquè n'estigui al cas i quan ho fa, el gerent li demana que almenys l'acompanyin amb un informe.