Unió Democràtica de Catalunya ha aprofitat una plaça vacant a la Diputació de Girona per ubicar una nova assessora per al partit. Maria del Mar Fernández Cruzado ha estat donada d'alta com a nova auxiliar del grup de CiU i rebrà una retribució anual de 25.000 euros bruts. Fonts de la Diputació situen Fernández Cruzado en la diputada al Congrés Montse Surroca.

Maria del Mar Fernández Cruzado havia estat propietària d'un bar a Girona i posteriorment va muntar una empresa de jardineria a Maçanet de la Selva. Al registre mercantil encara figura com a administradora d'Amaranto solucions s.l.

Les mateixes fonts van explicar que malgrat que se l'ha donat d'alta com a treballadora de la Diputació encara no ha assistit al lloc de treball previst i que estaria treballant a la seu de la formació democristiana.

La Diputació de Girona ja ha cobert totes les vacants d'assessors que havien quedat pendents arran del cas Torramadé. Fa poc mesos es va nomenar el regidor de Serveis Socials de Girona, Eduard Berloso (CiU), com a assessor del DipLab, un organisme de la corporació provincial dedicat a l'activitat econòmica.

A més de Berloso, Unió Democràtica ha designat dos militants per substituir Fidel Rincón i Minerva Amador, els dos assessors democristians que han estat implicats en el cas del presumpte assetjament sexual de l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé. Per substituir Rincón i Amador, els democristians han designat el militant de Pals Lluís Jofra Hereu i la militant de Santa Pau Teresa Galvé.

El nomenament dels assessors, però, s'ha allargat en el temps per les discrepàncies entre Unió i Convergència, que no veia amb bons ulls que els democratacristians tinguessin tants càrrecs de confiança.

El representant del CSIF a la Diputació, Josep Maria Amargant, va qualificar d'"immoralitat que a un any de les pròximes eleccions s'hagi nomenat una persona que no ha vingut a treballar per res". Amargant va lamentar que sigui "la política de personal a la que ens té acostumats el president Giraut i Unió Democràtica".

El mateix representant sindical va advertir que és "un desafiament a la Fiscalia, que està contínuament demanant informació sobre la contractació d'assessors". Per Amargant, "no era el moment oportú per posar més personal de confiança, donat que el capítol de personal de la Diputació ja va suficientment ajustat".

El sindicat entén que "és una vergonya i faran arribar a la Diputació la nostra més enèrgica protesta".

Qui va obrir la caixa dels trons va ser el militant històric i exassessor d'Unió Fidel Rincón, que va assegurar que els assessors de la Diputació de Girona que cobren entre 25.000 i 60.000 euros, i que costen més d'un milió d'euros anuals a les arques públiques, no treballen per a la Diputació sinó pels tres partits polítics: CiU, PSC i ERC, tots tres amb representació a la corporació.