La segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa va registrar importants cues i retencions a la província. Les principals incidències que es van registrar ahir al matí es van localitzar a l'AP-7, on hi va haver aturades de 15 quilòmetres des de Sant Celoni a Maçanet de la Selva per enllaçar amb la sortida de Vidreres. Aquesta mateixa via va patir retencions similars en altres províncies. Per exemple, entre Santa Perpètua de Mogoda i Llinars del Vallès (Barcelona), hi va haver 20 quilòmetres de trànsit lent.

Per accedir a zones costaneres de la província hi va haver aturades de 7 km a la C-65 a Llagostera en direcció a Platja d'Aro; 2,5 km a Palafolls en direcció a Blanes i la carretera GI-600. La C-31 al seu pas per Santa Cristina d'Aro va registrar cues d'1 km per anar cap a Platja d'Aro.

A més, un vehicle incendiat a l'AP-7 a la Roca del Vallès va provocar 4 km d'aturades en direcció a Girona i un sinistre lleu a la C-31 a Palamós va causar el tall de la via en direcció a Palafrugell i circulació amb pas alternatiu.

També a la C-66 entre Celrà i Bordils la circulació es va alentir durant el dia d'ahir sense provocar cues de tanta envergadura.

Les retencions també es van produir en altres carreteres del territori català, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). Per exemple, 5 km a la N-340 al Vendrell per anar cap a Tarragona; 6,5 km a la C-31 a Viladecans en sentit Castelldefels; 6,5 km a la C-32 a Sitges en direcció Tarragona (es va regular el trànsit al túnel); i 3 km a Argentona en sentit nord.

Al llarg del matí d'ahir divendres, per facilitar l'operació sortida, es va anul·lar el carril lent en sentit nord de la C-16 entre Berga i Cercs i a la GI-662 a Castell-Platja d'Aro es va invertir la prioritat a les rotondes per facilitar la mobilitat d'accés a les zones de platges. A més, entre les nou del matí i les tres de la tarda el carril bus-VAO de la C-58 va estar obert a tots els vehicles (excepte camions de 7,5 o més tones), independentment del nombre d'ocupants en sentit Ripollet. Aquestes mesures especials també es van disposar dijous.

Les aturades i retencions també es van fer notar el dijous: hi va haver 2 km d'aturades a la N-340 al Vendrell en sentit Tarragona. A més, un vehicle incendiat a l'AP-7 a la Roca del Vallès va provocar 4 km d'aturades en direcció a Girona i un sinistre lleu a la C-31 a Palamós va causar el tall de la via en direcció a Palafrugell i circulació amb pas alternatiu.

En aquesta segona fase d'operació sortida -la que va de dijous a divendres- van sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona 395.509 vehicles, el que representa un 1,41% per sobre de la previsió (390.000 vehicles). La xifra de sortida de la segona fase d'en?guany és superior a la de l'any passat atès que van sortir 382.945 vehicles. En concret, l'increment respecte del 2013 és del 3,28%.

La sinistralitat

Pel que fa a la sinistralitat, des de dijous a les tres de la tarda fins ahir divendres a la mateixa hora en què s'ha desenvolupat la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa, no hi ha hagut cap accident mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Des del ?començament del dispositiu especial de Setmana Santa, el passat 11 d'abril les tres de la tarda, han mort dues persones en dos accidents de trànsit a les carreteres i autopistes catalanes. El primer sinistre mortal va succeir dissabte, 12 d'abril, cap a dos quarts de vuit del vespre, a la C-12 a Balaguer, on un turisme i una motocicleta van col·lidir frontalment. Com a conseqüència de la topada, va morir el conductor de la motocicleta, un home de 26 anys i veí de Lleida.

Diumenge, 13 d'abril, cap a les 16.34 h, un altre motorista va morir a la GI-603 a l'altura d'Espolla, també a causa d'un xoc frontal entre un turisme i una moto. La víctima mortal era un home de 46 anys de nacionalitat francesa.

Durant la tarda del diumenge 20 i el dilluns 21 d'abril es desenvoluparà l'operació retorn, on es preveu que un total de 600.000 vehicles retornin a Barcelona i la seva àrea d'influència. El SCT demana al conductors que extremin la prudència i no abaixin la ?guàrdia al volant davant les possibles complicacions de trànsit.