La consolidació i l'augment de la precarietat econòmica obliga, també, a incrementar l'esforç econòmic d'entitats humanitàries com Càritas Diocesana de Girona. Així ho demostra el seu volum d'activitat del 2013, que va créixer un 2,7% respecte el 2012, passant de 4,7 a 4,8 milions d'euros. Aquest és un increment "lleuger" en comparació amb el de les necessitats -tal com va remarcar el secretari general de l'entitat a Girona, Martí Batllori, en la presentació de la Memòria anual- que segueix la tònica dels últims anys. I si es parla d'uns recursos econòmics que el director de Càritas, Ramon Barnera, va dir que cada vegada costen més d'aconseguir, també convé fixar-se la procedència del pressupost de Càritas: l'any passat, el 73,65% dels seus ingressos van provenir de fons privats i el 26,34% restant de subvencions i aportacions públiques.

El capítol d'ingressos de Càritas Diocesana de Girona va pujar a 4,9 milions d'euros; "invertits en solidaritat", segons assenyala l'entitat a la seva Memòria del 2013. Pràcticament tres quartes parts d'aquests diners -el 73,65%, que equival a 3,6 milions- van provenir de fons privats, i en la seva majoria es corresponen a les aportacions dels socis de l'entitat i de donacions: 1,8 milions, enntre les unes i les altres. El segon ingrés més important amb el qual va comptar l'entitat humanitària del Bisbat, superior al milió d'euros, es va aconseguir a través de l'empresa d'inserció laboral Ecosol. En volum, li van seguir els 674.000 euros que van donar entitats privades, 112.000 més obtinguts mitjançant col·lectes i, per últim, 70.000 euros en concepte d'aportacions en espècies.

En l'apartat d'ingressos de Càritas Diocesana de Girona també hi ha registrats fons públics, que el 2013 van ascendir a 1,3 milions; una quantitat que equival a poc més d'una quarta part del que va disposar Càritas per desenvolupar els seus programes al llarg del 2013. D'aquesta xifra, 643.000 euros van provenir d'ens locals -per exemple, la majoria d'ajuntaments de municipis on hi ha una Càritas parroquial col·laboren amb els projectes que hi duen a terme-, 233.000 de la Generalitat i 130.000 del Fons Social Europeu.

Un cop tancat l'any, les despeses de Càritas Diocesana de Girona van ascendir a 4,8 milions d'euros, el gruix dels quals (un 93%) es van destinar a l'execució del seu ampli ventall de programes d'acció social: des de l'acollida a les persones que truquen a la seva porta, a projectes educatius amb infants i joves, a diverses iniciatives per atendre la gent gran, a la distribució d'aliments i de roba o pels nous programes per ajudar a recuperar l'autoestima d'aquelles persones que han perdut la feina i tot el que ve al darrere, tan sols per esmentar-ne alguns. Tot plegat, per intentar pal·liar una situació a Girona que, tal com va dir el director de Càritas, Ramon Barnera, de moment no ha notat "cap brot verd" dels que es vénen anunciant des del Govern espanyol.