Els Agents Rurals han denunciat sis persones que estaven pescant amb xarxes de pesca i estris il·legals al pantà de Susqueda (Osor), a la comarca de la Selva. Els fets es van produir la tarda de divendres passat, 18 d'abril, quan els efectius del cos d'Agents Rurals van observar uns indicis d'actuació il·legal de pesca mentre inspeccionaven un grup de persones, a l'embassament de Susqueda. Durant la inspecció, els agents van detectar que un dels components del grup intentava amagar una xarxa que es trobava a l'interior d'un dels vehicles, amb els quals havien accedit a la zona. A més, van localitzar un sac de retenció -una bossa de malla que permet mantenir les captures vives- amagat i lligat a tocar de l'aigua. Al seu interior hi van trobar vuit carpes d'entre 32 i 46 centímetres, un silur de 1,18 metres i 12 barbs d'entre 27 i 36 centímetres, amb un pes total de 20 quilos.

Amb el suport de dues patrulles més d'Osona i del Baix Empordà, els efectius van retirar els estris de pesca il·legals que, al final, van ser quatre xarxes de pesca de tresmall de doble malla d'uns 25 metres de llargada i de 1,40 metres d'alçada. En total, els agents van poder alliberar la gran majoria dels peixos que van capturar: 39 carpes d'entre 10 i 61 centímetres, cinc barbs d'entre 22 i 31 centímetres i una luciperca d'uns 33 centímetres, amb un pes total de 70 quilograms.

Posteriorment, els Agents Rurals van denunciar els sis membres del grup per tinença i ús de xarxes il·legals i van comissar les xarxes, el sac de retenció i una barca inflable que s'havia utilitzat per posar les xarxes i recollir les captures, amb els seus accessoris.

En el mateix operatiu del passat divendres, els Agents van efectuar també sis altres denúncies per infraccions de pesca i dues per fer foc en una zona prohibida.