Cada vegada més gironins s'apunten a la moda del consum de col·laboració. Compartir vehicle o acollir gent a casa a canvi d'una quantitat de diners a través de plataformes com ara Airbnb és un fenomen que creix com l'escuma i es converteix, per a alguns, en una filosofia de vida. Els adeptes al consum de col·laboració tenen ara una nova plataforma: Gudog. Nascuda el 2012 a Espanya, aquest servei en línia posa en contacte cuidadors de gossos amb experiència i propietaris d'animals. Emulant el funcionament d'altres plataformes com ara Airbnb, Gudog permet seleccionar un cuidador per a les mascotes visitant els seus perfils. La plataforma, a més, permet comparar la seva experiència, coneixements canins i fins i tot veure les opinions d'altres clients que han escrit sobre els cuidadors.

Només cal fer una senzilla recerca per trobar els cuidadors disponibles a prop de casa nostra i descobrir els serveis que ofereixen. Alguns exemples. Deixar el nostre gos amb una parella de Salt ens costarà 15 euros cada nit amb la garantia que la nostra mascota estarà molt ben acompanyada ja que, segons expliquen els cuidadors en el seu perfil de Gudog, "tenim dos gossos a casa, un mascle mestís i una llebrer". Aquesta plataforma també ofereix detalls de l'habitatge on es quedarà la nostra mascota, com ara si es tracta d'un pis o una casa i la superfície de zones exteriors de l'immoble. Els usuaris també poden consultar la disponibilitat i l'experiència dels vigilants amb un sol clic. "He treballat durant dos anys com a voluntària en una protectora espanyola i amb protectores alema?nyes per buscar adoptants" o "tinc el curs d'Auxiliar Tècnic Veterinari amb coneixements bàsics de comportament caní" són alguns dels reclams que es poden llegir a la xarxa sobre els usuaris de Gudog a la província de Girona.

La plataforma no es limita a oferir allotjament per a les mascotes sinó que va més enllà i també ofereix guarderia de dia -per evitar que la mascota es passi tot el dia sola a casa mentre el seu propietari està treballant- i servei de passeig, que s'adapta a les necessitats de cada animal. Per vuit euros l'hora, una usuària d'aquesta plataforma que viu a Girona s'ofereix per passejar gossos. Es presenta a ella mateixa com "una persona molt responsable, amant dels animals, i defensora dels seus drets. M'encanta passejar en companyia d'ells. Si necessita algú que tingui cura del seu fidel amic mentre no hi és, si vostè no té temps, estic jo per ajudar". En el seu perfil, aquesta usuària també ens presenta el seu gos Charlie.

En Santi és un altre dels internautes que s'ofereix per passejar gossos. En el seu perfil a Gudog ens explica que és de Lleó però que fa més de la meitat de la seva vida que viu a Girona. També comenta que s'acaba de jubilar i que "és el moment de viure i fer allò que t'apassiona". Entre les seves passions hi ha els animals i per això ha decidit apuntar-se a aquesta plataforma.

Un dels pilars d'aquest servei es basa en la confiança dels usuaris. Per això, les persones que hagin optat per un servei de passeig poden seguir el recorregut de la seva mascota en temps real a través de l'ordinador o el telèfon mòbil. "A més, si el teu gos està passant uns dies allotjat amb un dels nostres cuidadors, si ho desitges pots rebre fotografies divertides en el teu correu electrònic perquè comprovis que ell també està gaudint d'unes petites vacances", expliquen des de la pàgina web d'aquesta plataforma, que ja compta amb més de 700 cuidadors en més de 190 ciutats d'Espanya i prepara el llançament del servei en altres ciutats europees com ara Londres.

Entre les claus del seu èxit, la plataforma Gudog assegura que ofereix un servei "econòmic, sense gàbies i amb atenció les 24 hores del dia". A més, inclou una assegurança veterinària per als animals.