"No volem ser còmplices de la deriva del PSC a les comarques gironines". Així de contundent es va mostrar la portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, a l'hora d'argumentar per què ella i vuit membres més de l'executiva del PSC havien presentat la seva dimissió. Segons Bosch, l'actual direcció està convertint el partit "en una ombra del que havia estat" i ha abandonat els principis catalanistes i progressistes que havien guiat el PSC en els seus inicis. "Volem un canvi de rumb, que s'aturi aquesta deriva", va afirmar, tot considerant que aquesta direcció ha provocat una "desafecció" entre els militants, simpatitzants i la societat gironina en general.

Bosch va confiar que aquestes dimissions produeixin una "reacció" en el si del partit i que es convoqui un congrés extraordinari, tot i que els crítics encara no tenen perfilada quina candidatura hi presentarien. "Esperem que es pugui recuperar la línia del PSC, un partit d'obediència catalana que respongui a les necessitats i anhels d'una majoria progessista", va indicar Bosch. En aquest sentit, la representant de l'Ajuntament de Girona va admetre que les discrepàncies sobre el dret a decidir han estat el detonant "més evident" del conflicte, però diu que aquest no n'ha estat l'únic motiu. "Quan la societat ens està demanant un canvi a l'hora de dirigir els partits, el PSC funciona amb una vertical a l'hora de prendre decisions com mai ho havia fet", va assenyalar.

Per a Bosch, el vot en contra del PSC al Parlament a l'hora de demanar la transferència de competències a Catalunya per convocar referèndums "no responia a la voluntat dels socialistes gironins ni de bona part dels catalans". De la mateixa manera, l'exprimer secretari i ara exmembre de l'executiva Manel Nadal va lamentar que la federació del PSC a Girona no hagi donat suport a la diputada Marina Geli, una de les parlamentàries "díscoles" que s'ha vist apartada del PSC per votar diferent a la direcció. "Cal una executiva que defensi el projecte gironí davant la direcció nacional, i no al revés" va indicar. Per a Nadal, el PSC és un partit-esponja que ara "s'ha assecat".

De cara a les eleccions municipals, que s'han de celebrar d'aquí a un any, Bosch va considerar que l'evolució del PSC en l'àmbit nacional marcarà les candidatures locals, però va explicar que la direcció actual s'està allunyant de les bases del PSC de les comarques gironines. "Hi ha hagut un segrest de la presa de decisions i no volem ser-ne còmplices", va indicar.