La delegació del Govern de l'Estat a Catalunya ha denunciat l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis per incomplir reiteradament la llei de banderes, que obliga a fer onejar l'espanyola als edificis municipals. Davant de la presentació d'aquest recurs, el municipi sol·licitarà assistència jurídica a la Diputació de Girona.

Aquest consistori del Gironès va informar ahir que ha rebut un escrit del Jutjat Contenció Administratiu número 2 de Girona, en el qual li comunica que la Delegació del Govern espanyol a Catalunya ha interposat un recurs contenciós-administratiu en contra seu per incompliment de l'article 3 de la Llei 39/81 de 28 d'octubre. Aquesta llei regula l'ús de la bandera d'Espanya.

L'esmentat article determina que la bandera espanyola ha d'onejar a l'exterior dels edificis de les diferents administracions, inclosa la municipal.

L'acció de la delegació del Govern de l'Estat a Sant Julià de Ramis s'emmarca en d'altres, pel mateix motiu, que ja ha dut a terme en altres poblacions com Porqueres -al Pla de l'Estany- o Celrà -al Gironès-.