La patronal catalana dels apartaments de lloguer, Federatur, presidida pel gironí Lluís Torrent, està indignada amb la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, i amb la Federació d'Hostaleria dee les Comarques de Girona. Torrent recomana directament als hotelers "que es cuidin dels seus problemes i legalitzin la seva oferta il·legal". El motiu de la indignació és que dilluns la secretària d'Estat es va reunir amb el sector hoteler gironí i van emetre un comunicart criticant el gran nombre d'apartaments "pirata" que hi ha a les comarques de Girona, proper al miler, segons van dir.

""Perplexitat" és la paraula més adient per manifestar que la senyora Borrego diu que es va reunir amb empresaris del sector turístic i parla de tema dels apartaments, quan sorprenentment cap representant del sector hi ha estat convidat", diu Torrent.

A més, incideix en el fet que "és curiós que manifesti que està treballant per aconseguir una normativa única a tot l'Estat per regular l'activitat dels apartaments turístics, quan les competències turístiques estan transferides a les Comunitats Autònomes i quan fa pocs mesos el govern del PP, per pressions del sector hoteler, va modificar la Llei d'Arrendaments Urbans per excloure l'activitat del lloguer turístic de la mateixa".

"I més sorprenent encara és perquè la província de Girona és la que té més apartaments legalitzats, tot i reconeixent que queda molta feina per fer", assevera.

Lluís Torrent recomana a la Federació d'Hostaleria "que es cuidi dels seus problemes i legalitzi la seva oferta il·legal en el seu sector i li recomana treballar conjuntament per un bé per al turisme a la província de Girona".

Dades de l'INE del març

Precisament el sector dels apartaments és l'únic dels extrahotelers que ha millorat a les comarques de Girona resultats respecte març de 2013, segons dades de l'INE difoses ahir. Mentre càmpings i turisme rural experimentaven un daltabaix (-73% i -64% respectivament ) lògic tenint en compte que l'any passat Setmana Santa va ser el març i aquest a l'abril, els apartaments assolien 32.833 pernoctacions, un 26% més.