Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses i de l'Àrea Regional de Trànsit de l'Alt Empordà van detenir un conductor acusat de conduir amb temeritat i sota els efectes de l'alcohol i fer cas omís dels avisos dels agents saltant-se dos controls policials.

La detenció com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària, conduir sota els efectes de l'alcohol, i atemptat, resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat es va produir el passat 29 d'abril i el conductor circulava amb un cotxe amb matrícula francesa.

Els fets es van produir a les quatre de la matinada del mateix dia 29 d'abril, quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra de trànsit vigilava la circulació per la carretera Nacional-II en direcció a Figueres. Els agents van veure un vehicle que circulava amb els llums de llarg abast enlluernant la resta d'usuaris que circulaven en sentit contrari i posant en risc la circulació de la via.

La patrulla d'agents de la policia de la Generalitat de Catalunya va realitzar diferents senyals lluminosos al conductor per avisar-lo que havia de corregir la posició dels llums. Aquest no es va donar per al·ludit i va seguir circulant amb els llums llargs, per això els agents que estaven fent la vigilància van perseguir-lo amb la intenció d'aturar-lo i comunicar-li la infracció que estava cometent.

En veure que el perseguia un vehicle policial, l'esmentat conductor, segons el relat dels Mossos d'Esquadra, va accelerar i va posar el turisme a una gran velocitat. Aquesta acció va representar un greu perill per a la resta d'usuaris de la Nacional-II, ja que va estar a punt de xocar amb diversos cotxes que venien de cara i alguns d'ells van haver de fer maniobres evasives per evitar que hi hagués un accident de trànsit. Per sort no hi va haver cap incidència. El conductor perseguit va canviar de carretera i en el transcurs de la fuga va saltar-se dos controls que s'havien muntat a la carretera C-260 tot envestint els agents dels Mossos d'Esquadra que intentaven aturar-lo.

Després, segons fonts policials, el conductor va entrar dins la ciutat de Roses, va abandonar el vehicle en una vorera i va sortir corrent per l'avinguda Santa Margarita. El fugat va deixar el cotxe damunt la vorera i va saltar la tanca perimetral d'un edifici d'apartaments que hi havia a prop per evitar ser detingut. Malgrat tot, els agents el van interceptar en aquest punt i el van poder arrestar no sense que abans, i segons el relat policial, el detingut es posés molt agressiu contra els agents de l'autoritat.

Després de detenir-lo els agents van observar que l'home es trobava sota els efectes de l'alcohol. Va quedar detingut, acusat dels delictes esmentats anteriorment, el de conducció temerària, conducció sota els efectes de l'alcohol i resistència a l'autoritat.

Segons van explicar els Mossos d'Esquadra el detingut no té antecedents i passarà properament a mans del jutjat d'instrució en funcions de guàrdia de Figueres que haurà de determinar quina serà la seva situació processal.