L'AECC Catalunya Contra el Càncer de Girona està al límit. L'entitat fa dos anys que està desbordada per una combinació de manca de recursos i peticions creixents dels malalts que atén. Un clar exemple d'això és la llista d'espera de tres setmanes per als usuaris que han de rebre atenció psicològica. Pilar Cort, presidenta de l'entitat gironina, va manifestar un cop més les dificultats que avui té l'AECC per donar una resposta adequada als seus usuaris, i va fer una crida a la ciutadania perquè participi en la postulació -recapte de diners- que l'associació farà el proper 10 de maig.

Falten recursos. Aquest és el missatge principal que la responsable de l'AECC a la província va voler transmetre. No és la primera vegada que Cort clama contra la manca d'ajuts econòmics en entitats com la que presideix. Fa un any va alertar que l'entitat havia perdut en dos anys la meitat dels 3.000 socis que tenia. Això ha estat un cop molt dur ja que els socis perduts generaven una font d'ingressos important. El cas és que la situació econòmica ha fet que molta gent es veiés obligada a cancel·lar la quota de socis i desvincular-se de l'entitat.

Enguany la presidenta de l'AECC va posar en relleu l'allau de peticions del servei de psicologia de l'entitat. Els cinc professionals que hi treballen tenen una llista d'espera de dues a tres setmanes, "un fet que no ens havia passat mai abans". En aquesta línia, Cort va admetre que malgrat els esforços de l'entitat, "la falta de recursos ens està condicionant". Els socis perduts solen ser, segons va informar, "persones que han perdut la feina i que, per tant, cancel·len del tot les seves aportacions a l'AECC".

Aquest cop repetit sovint aquests últims anys ha resultat ser molt dur per a l'entitat. Afortunadament, però, la crisi no s'ha reflectit en les postulacions, les xifres de les quals amb prou feines han variat. Amb aquestes campanyes l'enitat aconsegueix recaptar una mitjana de 42.000 euros, una xifra significativa que entra com aigua a les arques de l'associació.

Aquest any l'AECC farà la seva tradicional postulació el 10 de maig coincidint amb el primer dia de Temps de Flors. En aquesta edició l'entitat ha decidit centrar-la en la investigació del càncer "com a pota fonamental per curar la malaltia". El director de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona -Idibgi-, Albert Barberà, va donar suport a la campanya explicant que gràcies al mecenatge a través d'entitats s'han pogut portar a terme diferents projectes de recerca.

Els actes centrals de la postulació del 10 de maig es faran al parc de la Devesa, o hi haurà convidats especials lligats a l'esport gironí de primera línia com els representants dels equips del Club Bàsquet Quart.