Un dibuix mural en forma de trajecte que culminarà en una cremallera mig oberta envers la llum del passeig de Gràcia decorarà el vestíbul de l'estació de metro LN Passeig de Gràcia de Barcelona-cruïlla amb la Gran Via. En l'acció treballen els alumnes de grau de Disseny de l'Escola d'Art d'Olot. La decoració s'activarà el proper 5 de juny en el context de la Fira Internacional d'Art Contemporani (Swab Stairs-mostra d'esglaons). "La intenció -explica Pere Alvaro (professor de disseny)- és fer que el traspàs entre l'estació i l'exterior sigui mes agradable".

Afegeix: "Pensem que quan la gent surt del metro i més quan hi ha una escala tan llarga va d'un inframón a un supramón". Segons ell, posada sota terra, la gent perd tota l'orientació espacial. A partir del grafisme de l'Escola de Disseny d'Olot, segons Alvaro, les persones que viatgen disposaran d'uns segons per ubicar-se abans de trobar-se amb la superfície.

El compromís és que els projectes siguin sostenibles. Álvaro assenyala: "El missatge és deixar el cotxe i agafar el transport públic, pot ser més pràctic i agradable".

Fer més plaent el trànsit dels viatgers ha estat l'objectiu d'un treball de mesos d'un grup de vuit alumnes.

Fet el grafisme, l'escola l'enviarà als tècnics de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Un cop rebudes les orientacions gràfiques, els treballadors del metro les aplicaran a les parets. D'aquesta manera, en els seus trasllats quotidians, els viatgers es trobaran amb l'estació canviada d'un dia per l'altre.

De fet, es trobaran amb totes les sortides canviades. Amb motiu a la posada en marxa de l'Swab, totes les estacions del metro de Barcelona canviaran d'aspecte i en principi els viatgers tindran un dia més agradable almenys en el moment del trànsit que va del subterrani cap a l'exterior.

El 5 de juny, les estacions del metro de Barcelona tindran decoracions inaudites. Per col·laborar amb la fira d'art contemporani de Barcelona, Transports Metropolitans ha encarregat la decoració de cadascuna de les estacions a 8 de les escoles de disseny públiques i privades més importants de Catalunya.

L'acció durarà fins al 15 de juny. El canvi no sols abastarà les parets laterals, sinò el conjunt del vestíbul.

És a dir, segons les intervencions, el terra i el sostre també prendran formes les formes insòlites que surtin de la combinació de la imaginació dels autors i de les possibilitats arquitectòniques de l'espai.