"E

rgosum" no és una caixa regal qualsevol. Fugint de l'oci "d'evasió", aquest nou producte llançat per la cooperativa Encís consisteix en un paquet d'activitats destinades al turisme familiar, però amb un objectiu: fer que els usuaris s'emportin una experiència agradable mitjançant la col·laboració amb les entitats socials del territori.

Encís va presentar ahir en societat aquest nou producte encarat al públic familiar, que costarà 50 euros i constarà de 25 experiències de lleure oferides per associacions del tercer sector. Segons va explicar Muntsa Prat, responsable de consum de la cooperativa, el que diferencia l'"ergosum" de les caixes regal convencionals és que en aquest cas hi ha un "intercanvi" entre els usuaris i els que ofereixen l'activitat. "És un projecte que ens demostra que es pot innovar en àmbit social", va detallar.

Les experiències de la caixa regal es poden escollir d'entre diverses entitats de Catalunya. A Girona per exemple, l'entitat Arriant, dedicada al lleure infantil, oferirà als usuaris explorar el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, o la vila comtal de Besalú. La Fundació Map, de suport a persones amb discapacitat, farà que les famílies participin en els tallers per reciclar mobiliari en desús en peces de disseny "úniques" treballant conjuntament amb els usuaris de la fundació. I la Fundació Emys, entitat de custòdia i conservació del territori ajudarà els beneficiaris de la caixa regal a elaborar remeis naturals, a més de portar-los de visita per l'estany de Sils i informar-los sobre les seves activitats de conservació. Les caixes es podran adquirir de moment a la pàgina d'Encís, i a través de les entitats participants.