En les darreres setmanes, han estat diverses les entitats, agrupacions veïnals i grups polítics que han mostrat el seu rebuig al projecte de la variant de Bescanó presentat per la Generalitat. El període d'al·legacions està posant en qüestió la proposta i el reclam per una opció pel sud de Bescanó o una alternativa és gairebé unànime. En aquest context, l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, va deixar clara ahir la seva postura, i tot i que reclamarà algunes modificacions, l'Ajuntament considera que el plantejament de la Generalitat és el correcte.

"En principi estaríem d'acord amb el projecte que està a informació pública", va explicar ahir Soy en una entrevista a Catalunya Ràdio. El batlle va exposar que és una opció de la qual ja s'havia parlat i que és la que sembla "correcta".

En referència a les protestes públiques que ja han fet altres entitats, Soy va afirmar que demanaran que es revisi si hi ha alguna possibilitat de fer passar la variant per algun altre traçat. " Per esvair qualsevol dubte, també ens posem al costat de la gent que diu que s'estudiï si l'opció del sud podria ser vàlida", va exposar l'alcalde, tot i que va argumentar que si no s'ha posat sobre la taula, segurament és que no és viable. "Entenem que potser no, perquè si no la Generalitat ja ens l'hauria presentat. Per esvair dubtes demanem que es miri això", va explicar.

Tot i les discrepàncies que han fet públics diferents agents del territori, el batlle va assegurar que confia que finalment s'arribi a un consens, i que no s'hagi de guardar el projecte en un calaix, tal com va insinuar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, si no hi ha entesa al territori.

El projecte presentat per la Generalitat preveu una nova carretera que passi per fora del nucli de Bescanó passant pel nord, amb una longitud de set quilòmetres, creuant dues vegades el riu Ter. Aquest fet comportaria la construcció de dos viaductes, un de 865 metres i un altre de 580.

Fins al moment, s'han oposat a aquesta proposta un grup d'entitats i seccions de partits formats per l'Associació Naturalistes de Girona, Ateneu Naturalista de Girona, Ateneu de la Vall del Llémena, Ecologistes en Acció, Marfull, Mou-te en Bici, Plataforma Aigua És Vida, Societat d'Estudis i Recerca de Salt ; CUP d'Anglès i Girona i IPS de Salt, seccions locals d'ERC de Salt i Sant Gregori; ICV Comarques Gironines, de Girona i Salt; així com els veïns del Parc Urbanitzat de Montfullà i Unió de Pagesos.