La Fundació Lluís Carulla ha premiat l'escola Guillem de Montgrí, la professora d'Olot Concepció Ferrés i a alumnes de les escoles Ignasi Melé (Tossa de Mar), Camins (Banyoles), Bell-lloc del Pla (Girona), de Bordils, els instituts Montsoriu (Arbúcies), Ramon Muntaner (Figueres) i Josep Brugulat (Banyoles) i el col·legi Les Alzines, en la XXXVI edició dels Premis Baldiri Reixac.

Aquests guardons són un reconeixement a l'estímul, el reconeixement i la qualitat de l'ensenyament. Els centres premiats percebran 3.000 euros, els docents 4.000 i els alumnes 700 cadascun.

Treballs de recerca

La professora Concepció Ferrés ha estat guardonada per "La competència de recerca dels batxillers. Valoració d'un procés consolidat: 15 anys de Treballs de Recerca a Catalunya".

"Els tresors del nostre poble" és el títol del treball realitzat per alumnes de P5 de l'escola Ignasi Melé; "Com et dius? Memòria del procés per escollir un nom per a una escola" l'elaborat per P3 de l'escola Camins; i "Raspall" el d'alumnat de tercer de Primària de Bordils. El premi d'Arbúcies és per "Espai poètic Agudes del Montseny", d'estudiants de tercer i quart d'ESO; el del Bell-lloc és per "La prehistòria al Pla de l'Estany", fet per alumnes de quart d'ESO. Pel que fa al Ramon Muntaner, el treball premiat es titula "Labora-Fontbernat. Estudi d'una arma creada per la Indústria de Guerra de Catalunya durant la Guerra Civil (1936-1939)" i és obra d'Albert Horts, de segon curs de Batxillerat; el mateix curs que Berta Ayats, del Brugulat, autora de "L'animació infantil al s. XXI"; i que Alexandre Cassay, de Les Alzines, que ha realitzat "Pau Casals al segle XXI".