L´expresident de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé (Unió Democràtica de Catalunya) ha volgut desmentir l´informe del Servei de Vigilància Duanera que l´acusa d´haver ideat i materialitzat una adjudicació fraudulenta a GRS Arc Local quan l´any 2007 era el president delegat de Xaloc, l´ens recaptador de l´organisme provincial.

Els investigadors creuen que Torramadé, l´aleshores secretari de Xaloc, Jordi Batllori, i l´administrador de GRS, Alexandre Ros, es van posar d´acord per aquest fi, convidant al procediment negociat sense publicitat tres empreses presumptament confabulades, dos de les quals van declinar formalitzar una proposta i van permetre que GRS es presentés en solitari.

«Primera qüestió: és molt difícil fer connivència amb ningú, quan no el coneixes». Aquest és el punt de partida amb que l´actual alcalde de Salt es defensa de l´acusació de la policia tributària per després indicar que a l´administrador de GRS el va conèixer en una sobretaula l´any 2012.

Posteriorment, admet que va signar la resolució que convidava les tres empreses al procediment però afegeix que ho va fer després que els tècnics les hi recomanessin. En definitiva, indica que va donar la conformitat perquè «el procediment administratiu és així» i té confiança en els tècnics que han signat abans que ell. No obstant, al·lega desconèixer qui va encarregar-se d´escollir les empreses perquè no ha vist l´expedient i ja han passat set anys.

De les tres mercatils, una mantenia acords comercials amb GRS i de l´altra eren socis un treballador de GRS i un empleat de Xaloc. «Si això fos així, no està bé», apunta Torramadé, qui admet que de saber-se aquest aspecte «no s´hauria donat validesa a aquest procés». «Si qui va fer la proposta, insisteixo que no vaig ser jo ni Batllori, hagués sapigut que hi havia persones treballant als dos costats, evidentment no l´hauria fet», exposava. «Si algú va fer alguna cosa malament amb el procediment, que no es busqui ni a secretaria ni a presidència», va reblar.

«Ningú m´ha demanat mai que fes res per afavorir aquesta empresa ni jo he afavorit aquesta empresa», va sentenciar mentre recordava que precisament Xaloc va obtenir la delegació de multes de Figueres que GRS no volia perdre.