La plataforma Som Escola a Girona fa una crida a participar en la cercavila reivindicativa que s'ha convocat, a nivell de Catalunya, pel 14 de juny a Barcelona. Ahir, els representants gironins d'aquest col·lectiu van voler reiterar públicament el rebuig a la llei Wert i a les sentències que afecten el model d'immersió lingüística tres dies abans que entri en vigor la que ?obli?ga a impartir un 25% de classes en castellà, si un alumne així ho demana. Tot i que haver-se anunciat que el dictamen del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'aplicarà a partir de dilluns, ahir el Departament d'Ensenyament va dir que no es farà fins al dia 16.

Amics de la Unesco de Girona, Òmnium Cultural, el Moviment de Renovació Pedagògica, la Federació d'associacions de pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) i els sindicats CCOO, Ustec·STEs i UGT van comparèixer per informar dels detalls de l'acció, que té com a lema "Per un país de tots, decidim escola catalana". Per anar a Barcelona, Som Escola ha posat a la venda tiquets pels autobusos -que sortiran del passeig de la Copa, el 16 de juny a dos quarts de 4 de la tarda- a la llibreria Les Voltes, de Girona, i l'Estanc de Salt. La plataforma també posa a la venda una sèrie de merxandatge -que inclou una samarreta- i proposa crear capgrossos propis per participar en la cercavila, cosa que ja es fa en algunes escoles.

Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional de Catalunya també promouen la campanya "Un país normal", dintre de la qual han organitzat un "Picnic Jazz" que s'havia de fer avui al passeig del Migdia, de Girona, però s'ha pospost degut al mal temps. Demà, a Barcelona, la Fapac celebrarà la festa de les AMPA.

Els portaveus de totes les entitats van refermar la voluntat de continuar lluitant contra la llei Wert i, de manera específica, contra l'execució de la sentència que obliga al 25% de matèries en castellà; "segur que hi haurà un rebuig total i absolut", va afirmar la representant del MRP a Girona, Roser Batllori. De manera directa, la portaveu de CCOO, Marta Tejedor, va reclamar a la consellera d'Ensenyament "que digui com s'ha d'afrontar".