Des d'aquest cap de setmana fins al 15 de setembre, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) durà a terme la campanya de vigilància de la qualitat de l'aigua a 80 platges gironines. És una més de les que estaven incloses en el programa ?l'any passat, ja que enguany s'hi ha afegit la de Morro del Vedell, de Palamós. A més de les platges, també es controlarà l'aigua de tres zones de bany interiors de les comarques gironines.

La campanya de vigilància es durà a terme durant un total de 16 setmanes, en les quals es faran 8 controls analítics. Segons els registres de l'ACA, durant l'estiu de 2013, un 96% de les platges catalanes va obtenir, de mitjana, una qualitat excel·lent, una proporció que es manté molt estable durant els darrers anys.

El territori gironí és el que tindrà durant aquest estiu més controls de l'aigua de mar. En total, es controlaran 225 platges amb 250 punts de control. Són dues més que l'any passat, arran de la inclusió de les platges del Morro del Vedell i de la del Canyadell, a Torredembarra. A més de les 80 platges gironines, se'n controlaran 74 a Tarragona i 71 a Barcelona.

L'ACA va informar també que a més de vigilar que es mantingui la qualitat de l'aigua, durant aquesta temporada d'estiu també farà un seguiment de possibles punts d'abocament i d'eventuals proliferacions de fitoplàncton, la majoria de les quals no acostumen a ser nocives per als banyistes.

El programa per vetllar per la qualitat de l'aigua també es durà a terme en algunes zones de bany interior. Entre aquestes, n'hi ha tres de gironines, com la de l'embassament de Boadella i dues a l'estany de Banyoles. A més, n'hi ha cinc a Lleida, quatre a Barcelona i una a Tarragona.

En aquestes zones de bany interior es duran a terme quatre mostrejos a les aigües, en el període estiuenc comprès entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, tal i com estableix la directiva europea d'aigües de bany.