El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i el Director Territorial de La Caixa a Catalunya, Jaume Massana, van signar ahir un nou conveni de col·laboració en matèria d'espais naturals.

L'acord té un doble objectiu: d'una banda, desenvolupar actuacions per a la conservació i defensa del medi natural, i, de l'altra, afavorir la integració de col·lectius en risc d'exclusió social.

L'acord comportarà una inversió de 450.000 euros i suposarà la inserció laboral de més de 80 persones, que treballaran principalment en la prevenció d'incendis forestals que puguin afectar espais naturals d'alt valor de conservació.

Als grans massissos

Durant l'acte, Giraut va destacar que l'acord permetrà seguir treballant en la prevenció d'incendis forestals als grans massissos de les Gavarres, l'Ardenya-Cadiretes, l'Albera i el cap de Creus, així com millorar l'estat de conservació d'hàbitats naturals d'interès especial de les comarques gironines i d'espècies de fauna en perill d'extinció.

En aquest sentit, Massana va assenyalar la incidència social de l'acord, ja que, per dur a terme les actuacions mediambientals es treballarà amb centres especials de treball, tal com ja s'ha anat fent des de l'any 2006.

"Els diners destinats no deixen de ser dels nostres clients. D'aquesta manera tornem part dels beneficis a la societat", va destacar Massana.

L'acte de signatura va compta també amb l'assistència de Miquel Calm, vicepresident de la Diputació, i Josep Blanch, director d'institucions de La Caixa a Girona.