La marxa de la nova Clínica Girona cap a la capital no impedirà que Fornells de la Selva pugui aixecar els 120 habitatges que anaven vinculats al desenvolupament del nou equipament sanitari. La Direcció General d'Urbanisme va recordar ahir que el canvi urbanístic ja està pràcticament fet -tan sols faltava resoldre el període d'al·legacions- i que la Clínica era tan sols una part del sector que s'havia de desenvolupar. D'altra banda, Urbanisme va confirmar també que l'Ajuntament de Girona haurà de fer alguna modificació en el planejament urbanístic si finalment acaba ubicant el centre sanitari a la carretera Barcelona, tal com va transcendir diumenge passat.

Els terrenys on s'havia de construir la nova Clínica Girona, situats a tocar de l'hotel Fornells Park i del sector de l'Avellaneda, tenen una extensió total de 60.000 m2, dels quals 24.000 s'havien de destinar al centre sanitari. El desenvolupament d'aquest equipament anava lligat també a la creació d'un nou parc residencial, mitjançant el qual s'havien d'aixecar un total de 120 habitatges. En un espai de 10.000 m2, dividit en dues zones. D'una banda es permetia la construcció de 84 habitatges en 7.000 m2, mentre que se n'aixecaven 36 de protecció oficial en una parcel·la 3.000 m2.

A més, el desenvolupament d'aquest sector anava lligat a la creació d'un nou vial d'accés, que connectaria la carretera amb la C-65 entre Quart i l'autopista. Precisament en aquest punt s'havia de fer un nou giratori.

Tota aquesta ampliació ha quedat en suspens arran de la decisió de Clínica Girona de situar el seu nou centre a la carretera Barcelona, a l'antiga Citroën. El cap dels serveis territorials d'Urbanisme de Girona, Jordi Domènech, va explicar ahir que "es pot desenvolupar el sector residencial", perquè a Fornells ja només li falta fer l'aprovació definitiva del pla parcial.

A Girona, en canvi, s'haurà de fer alguna modificació al planejament urbanístic ja que aquest no preveu que en aquesta zona hi hagi un equipament sanitari.