Un home de Palafrugell va matar la mitjanit de dimecres el seu veí, amb qui tenia mala relació des de feia anys. Es van barallar al replà de casa, la víctima anava armada amb un bat de beisbol i l'altre home va treure un ganivet i una arma de foc casolana que hauria fet ell mateix. Es van esbatussar, van caure a terra i l'homicida va clavar tres punyalades i un tret al cap a la víctima. L'homicida es va emportar el cadàver arrossegant-lo pel replà fins al domicili de la víctima, on el va deixar pensant que ningú hauria sentit res.

Però una veïna de l'escala va alertar els Mossos quan passaven pocs minuts de la mitjanit perquè havia sentit crits. Els agents hi van arribar alertats per una suposada baralla però quan hi van arribar ja no hi havia res sinó que es van trobar amb un home mort a casa seva. Posteriorment van localitzar l'agressor en un altre habitatge.

L'agressor és José Gamero Palacios, té 57 anys, nacionalitat espanyola i és veí de la població. La víctima, per la seva banda, també és un veí de la mateixa localitat, tenia 42 anys i es deia José Antonio González Escudero. L'homicida, que va reconèixer els fets, es troba a les garjoles de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Bisbal i està previst que passi a disposició del Jutjat d'instrucció número 4 de la mateixa ciutat.

Pel que fa a la víctima, el cadàver es troba a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona, on avui se li farà l'autòpsia.

Els agents de l'Area d'Investigació Criminal (AIC) de Regió Policial de Girona s'han fet càrrec del cas i des de dimecres quan es va produir el crim de Palafrugell, van estar recopilant proves i van prendre declaració a veïns per poder aclarir el mòbil del crim. Tot apunta que la mala relació veïnal seria el que hauria provocat el desenllaç mortal. De fet, l'agressor havia denunciat la víctima diverses vegades per danys i amenaces.

La víctima i l'homicida vivien de cantó en un bloc situat al número 29 del carrer Mestre Àngel López i Sánchez de l'àrea residencial Pi Verd de Palafrugell. Els homes residien als baixos 1 i 3 del bloc i la víctima, segons van relatar els veïns, era una persona conflictiva. La víctima era pintor i tenia dos germans però no vivia regularment al pis per problemes d'impagaments, segons testimonis, però quan hi era solia haver-hi problemes amb el veí que en ocasions acabaven amb la presència policial.

L'homicida, José Gamero, dimecres a la nit estava sol a casa però hi viu amb la dona i dos fills. Una família que va posar fins i tot a la venda la casa perquè estaven tips de l'altre veí. Segons un testimoni, la situació va arribar a tal límit que van posar a la venda la casa i van anar a viure de lloguer perquè "en José Antonio els va calar foc a la porta de casa".