La mort violenta de José Antonio González Escudero ahir a Palafrugell a mans del seu veí es converteix en el quart crim de l'any a la demarcació de Girona i el segon en només quinze dies. El 22 de maig, un veí de Sant Feliu de Buixalleu, José Rodríguez Martínez, de 81 anys, va morir a ganivetades en un assalt violent. La seva dona és qui va descobrir el cadàver cosit a ganivetades al menjador. El o els lladres abans de marxar de l'escena del crim van voler calar foc a la casa.

Els altres dos homicidis es van produir a l'Alt Empordà. El primer de l'any és del 3 de març, Neus Juanola Juan, de 75 anys, va morir a l'hospital Josep Trueta de Girona quatre dies després d'aparèixer lligada i malferida en un camp a Cabanes. La víctima va aparèixer semiinconscient al camp i mai va poder explicar què li havia passat. Amb tot, els Mossos tenen com a hipòtesi que la dona fos víctima d'un assalt violent quan tornava cap a casa seva, situada a pocs metres d'on va aparèixer. De moment tampoc hi ha detinguts.

I l'últim dels crims a l'Alt Empordà es va registar el 17 de març. Àngel Ruiz, un jove de Llançà, va aparèixer cremat en una zona boscosa a Colera amb ferides d'arma blanca al coll i cops al cap. Al cap de pocs dies es va detenir tres persones: el presumpte assassí Marlon Roberto Castro Pedrosa que es troba a presó per un delicte d'assassinat. Juntament amb Dolores Folch, cooperadora necessària. Es va detenir una altra noia per encobriment, que el jutge ha deixat en llibertat.

Al Baix Empordà no hi havia cap crim des del 2013. El 30 d'agost un home de 45 anys que va agredir mortalment el seu pare de 69 anys a l'Estartit després de barallar-se al càmping. L'agressor va quedar lliure amb càrrecs.