Les contínues davallades en número de passatgers de l'aeroport de Girona ja no causen sorpresa, però no deixa de ser destacable que el mes de maig passessin per les seves instal·lacions un 20% menys de viatgers que en maig de 2013. O que en els cinc primers mesos de l'any hagi perdut una quarta part dels passatgers, respecte el mateix període de l'exercici anterior.

Segons les dades facilitades per Aena, el maig van passar per l'aeroport de Girona un total de 235.194 viatgers, un 20,2% menys que en maig de 2013. Axí mateix, s'hi van produir 2.332 operacions d'enlairament i aterratge, cosa que significa també una disminució del 20,4%. Pel que fa al trànsit de mercaderies, les 6.578 tones que hi van passar suposen un descens del 26,4%.

D'entre els 20 principals aeroports de l'estat, el de Girona -que en aquests moments es situa en el número 15 per trànsit de passatgers- és dels pocs que presenten xifres negatives, i a més és clarament el que suporta un descens més notable. Tret de Girona, només perden trànsit València (-1%) i Reus (-8,9%). La mitjana de tots els aeroports de la xarxa Aena presenta un increment del 3,9% de viatgers frespecte maig de 2013.

Creix El Prat

Pel que respecta a les dades acumulades des de principi d'any, Girona ha tingut en cinc mesos 636.279 viatgers, cosa que suposa un descens del 24,7% en relació a l'any anterior, pràcticament una quarta part. En aquest apartat se situa el 16 en el rànquing estatal, i és clarament el que més viatgers perd dels principals, ja que només València presenta xifres negatives, si bé del -3,1%.

Per la seva banda, l'aeroport de Barcelona-el Prat -que s'ha convertit en competència del de Girona a causa del trasllat de vols de Ryanair de l'un a l'altre- continua creixent. Va tancar el mes de maig amb un total de 3.397.097 passatgers, un 5,5% més que en el mateix mes de l'any passat, i hi destaquen els usuaris de vols intercontinentals, que han crescut un 9,8%.

Segons Aena, en els cinc primers mesos de l'any han passat pel Prat 13.517.143 usuaris, un 7 % més que en el mateix període de l'any anterior.

Els passatgers dels aeroports d'Aena van augmentar el maig per setè mes consecutiu, després de registrar una alça del 3,9 % fins als 17.540.000 viatgers, dels quals més del 71 % del total, en concret 12.564.000, van ser internacionals, el que va representar un increment del 5,7 %.

El gestor aeroportuari destaca els rècord històrics de passatgers que es van comptabilitzar el maig a l'aeroport de Palma de Mallorca, que va superar els 2,5 milions de passatgers i va aconseguir un màxim històric per segon mes consecutiu, i en el d'Alacant-Elx, que va registrar el millor maig de la seva història amb propd'un milió de passatgers.

L'aeroport de més trànsit de la xarxa, l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas va créixer el maig el 4,1 %, fet que suposa el quart increment mensual consecutiu, mentre que l'augment dels passatgers internacionals va ser del 6,4%, superant així la barrera dels dos milions i mig.

En els cinc primers mesos, la xarxa d'Aena (46 aeroports i 2 heliports) va comptabilitzar 683.000 operacions, un 1,9 % més, mentre que el tràfic de càrrega va ascendir a 276.000 tones, un 8,6 % més.