El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va lliurar ahir les banderes "Q" de qualitat turística a 12 platges de nou municipis catalans pels seus excel·lents equipaments i instal·lacions, serveis de neteja, seguretat i informació. Els termes municipals distingits per alguna de les seves platges són Calella, Castelldelfels, Gavà, Mataró, Castell-Platja d'Aro, Empuriabrava, l'Estartit, Sant Antoni de Calonge i Salou. Es tracta de cinc distincions menys que l'any passat, quan Catalunya va rebre 17 banderes "Q" de qualitat.

La demarcació de Girona manté els cinc reconeixement de l'any passat. Les platges distingides són la de Sa Conca i la Gran de Castell-Platja d'Aro, la platja d'Empuriabrava, la platja Gran de l'Estartit i la de Sant Antoni a Sant Antoni de Calonge.

Amb dotze banderes, Catalunya se situa com a cinquè territori de l'Estat més distingit per darrere d'Andalusia que encapçala el rànquing amb 65, la Comunitat Valenciana amb 45, la Regió de Múrcia amb 30 i les Illes Balears amb 15. Darrere Catalunya hi ha Cantàbria (11), Galícia (8), Astúries (6), Ceuta (2) i el País Basc i Canàries (1).

L'acte de lliurament va ser presidit pel ministre d'Indústria, ?Energia i Turisme, José Manuel Soria que va assegurar que les banderes "Q" de qualitat posen de manifest la qualitat de les platges i de les instal·lacions nàutiques de l'Estat espanyol, tot remarcant que són el principal atractiu turístic.