Durant aquest mes de juny, el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i 18 biblioteques gironines estan ultimant els preparatius per obrir aquest estiu 9 bibliopiscines, 3 biblioplatges, 6 biblioplaces, 1 bibliollac, 1 bibliojardí i 1 biblioterrassa. "Volem aprofitar les bones condicions meteorològiques de l'estiu per oferir servei de biblioteca a l'aire lliure", ha assenyalat el vicepresident de la Diputació, Xavier Soy, que també ha remarcat que "amb aquesta iniciativa ens adaptem al canvi d'hàbits que la gent fa a l'estiu i seguim fomentant la lectura".

Cada estiu les biblioteques públiques ofereixen als usuaris la possibilitat d'apropar-los els seus fons a diversos emplaçaments fora de l'edifici de la biblioteca. Ho fan de diferents formes, però les més populars són les bibliopiscines i les biblioplatges.

Hi ha servei de bibliopiscina a les biblioteques d'Arbúcies, Besalú, Castellfollit de la Roca, Girona (la biblioteca Antònia Adroher, a la Piscina Municipal de la Devesa), Hostalric, la Jonquera, Sant Gregori, Sarrià de Ter i Vidreres. De biblioplatges se n'ofereixen a Blanes, Llançà i Palafrugell (a la platja de Tamariu). Un espai tan emblemàtic com Puigcerdà acull el bibliollac, mentre que Ripoll obre la biblioterrassa.

Les places de la ciutat de Girona també prenen protagonisme durant l'estiu amb la presència de la biblioteca Ernest Lluch a la plaça del Centre Cívic de Vila-Roja, la biblioteca Just Maria Casero al barri Font de la Pólvora, i la Salvador Allende als barris de Vista Alegre, Sant Narcís, Can Gibert del Pla i Sant Eugènia.