Girona serà el punt de partida, el 23 d'agost, de la segona Marxa per l'educació pública que organitza l'Assemblea Groga, la plataforma que lidera el rebuig a les retallades pressupostàries en ensenyament a Catalunya. A més de denunciar que la reducció del pressupost s'ha agreujat, els objectius d'aquesta nova marxa seran fer una crida a la insubmissió davant la Llei Wert i presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una nova llei d'educació.

La d'aquest estiu serà la segona marxa per portar al carrer el malestar dels professionals de l'educació davant les polítiques d'ensenyament actuals. En la seva primera edició, l'agost passat, prop de 4.000 persones van participar en els 21 actes que es van programar i que també van passar per terres gironines: Ribes de Freser -escollit perquè la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, hi té una segona residència- i Ripoll.

La marxa reivindicativa s'allargarà set dies i, d'acord amb el primer calendari previst, sortirà el dissabte 23 d'agost des de Girona. D'aquesta ciutat es dirigirà cap a la Selva, passant per Sils o Vidreres i Blanes. Després, està previst recórrer la costa del Maresme i que el recorregut acabi al Barcelonès. Les dates definitives i els detalls d'organització -que assegura allotjament gratuït per als participants- es confirmaran en una assemblea convocada per al proper 27 de juny al Parc de la Ciutadella.

Les reivindicacions

L'Assemblea Groga denuncia que "la situació de retallades, privatitzacions i els atacs al model públic català s'han incrementat", però en la primera reunió per organitzar la segona Marxa per l'educació pública es va acordar enfocar-la cap a la insubmissió davant la Llei de millora de la qualitat educativa (Lomce) i la difusió de la ILP per a una nova llei d'educació.

Els actes que s'organitzin en paral·lel a la marxa també tractaran qüestions com ara el decret que regula la provisió de plantilles docents -que el Departament d'Ensenyament ha aprovat aquest curs-, les beques menjador, altres models d'educació i els assumptes que preocupin els diferents municipis que la marxa vagi creuant.