28 platges i 8 ports de les comarques gironines van rebre ahir les Banderes Blaves que certifiquen la seva qualitat d'aigua, de manteniment de les instal·lacions i dels serveis cap als seus usuaris. Les platges guardonades també compten amb la garantia de tenir tots els equipaments necessaris i els serveis de salvament, després que l'estiu passat el 96% de les platges catalanes van obtenir una qualitat excel·lent, segons els controls de l'ACA.

Per al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, aquests distintius, que estan reconeguts internacionalment, "confirmen que som un país que gestiona amb ?exi?gència i rigor les seves platges" i que els ajuntaments fan bé la feina de garantir-ne la qualitat.

"Quan diem que som un país amb vocació turística és perquè volem vincular-nos a la qualitat, a l'excel·lència i a l'exigència mediambiental", va declarar el conseller.

Tot i això, per al titular de Territori i Sostenibilitat "les platges necessiten millorar" i va assenyalar que el paper dels ajuntaments és que "han de participar en la neteja de platges, garantint el confort, la seguretat i l'ordenació de la mobilitat".

Per demarcacions, a banda de Girona han obtingut Banderes Blaves 23 platges de Barcelona i 38 de Tarragona, mentre que pel que fa a ports han rebut el guardó 9 ports barcelonins i 7 de tarragonins. En total, estan reconeguts amb aquest distintiu 89 platges i 24 ports de Catalunya.