El Departament de Salut i el d'Interior han iniciat una campanya de sensibilització adreçada a fomentar bons hàbits entre la gent gran usuària de les platges per minimitzar els riscos que comporten, per exemple, la sobreexposició al sol, l'exercici intens a l'aigua o la ingesta de begudes alcohòliques en l'entorn de la platja.

La campanya de platges de ?l'any passat es va tancar amb un balanç de 20 persones mortes a les platges. La majoria d'aquestes van ser persones grans, el 80% de les víctimes tenia més de 50 anys, amb alguna patologia de base que es va agreujar dins l'aigua o en sortir-ne. A la província de Girona, hi va haver vuit morts al litoral, quatre a l'Alt Empordà i quatre al Baix Empordà. L'any 2012, n'hi havia hagut set.

La campanya, amb el títol A la platja, siguem grans, busca sensibilitzar la població de més edat amb comportaments i consells senzills que poden evitar situacions de risc que es poden donar en l'entorn de la platja si es pateixen patologies prèvies i que poden generar complicacions amb un exercici excessiu , una llatga exposició al sol o altres tipus d'actuacions.

El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, va presentar ahir també les novetats del web del visor de platges amb informació en línia i en temps real de quines platges estan vigilades, la bandera que oneja en cada moment en els vigilades, si hi ha meduses, quin tipus i perillositat, serveis disponibles, entre altres. El visor de platges es va impulsar l'any passat i compta també amb enllaços a les xarxes socials.