Els hotelers de les comarques gironines preveuen que durant aquest pont de Sant Joan els establiments arribaran fins a un 80% d'ocupació de mitjana, una xifra que consideren positiva, si bé la predicció també marca que la despesa dels turistes anirà a la baixa. Això és conseqüència, en part, de la reducció de les estades als hotels, ja que tot i que la mitjana per persona i nit serà de 2,25 dies, un gruix important de turistes només faran una nit als establiments hotelers gironins, segons van exposar ahir des de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona.

Les previsions per aquest pont de Sant Joan marquen que els establiments que estaran més plens seran els de les zones costaneres. A l'Alt Empordà l'ocupació oscil·larà entre el 70% i el 75%; a la Costa Brava Centre, entre el 80% i el 85%; i a la Selva Marítima, entre el 85% i el 90%. En aquesta darrera zona, la Federació d'Hostaleria va avançar ahir que alguns establiments col·locaran el seu cartell de complet.

Pel que fa les zones d'interior, a la ciutat de Girona i a les seves rodalies la previsió d'ocupació és del 60%, mentre que a les zones interiors que es formen per a les comarques de la Selva interior i la Garrotxa, l'ocupació oscil·larà entre el 45% i el 50%.

Menys despesa

Tot i que els hotelers consideren que les xifres d'ocupació, si es compleixen, són satisfactòries, la preocupació rau en el descens de la despesa dels turistes que visitaran la demarcació. Segons exposaven ahir des de la Federació, el nombre d'ocupació no coincideix amb la despesa que fan els turistes a la província de Girona, que és baixa, una tendència que s'ha anat confirmant en els darrers anys.

Un dels fets que contribueix a aquest descens de la despesa és l'escurçament de les estades, que tot i que seran de mitjana d'uns 2,25 dies, tan sols significaran una nit d'hotel en el cas de la majoria dels turistes.

El 30% dels turistes que visitaran les comarques gironines estarà format per estrangers, majoritàriament francesos, seguit de russos, italians i alemanys.

El pont al turisme rural

Les previsions en el sector del turisme rural gironí són semblants a les dels hotels. Segons l'Associació Turisme Rural Girona, les reserves per aquest pont de Sant Joan garanteixen que l'ocupació mitjana serà d'un 80%. Tot i això, aquest tipus d'establiments també patiran una reducció de la durada de les estades, que en alguns casos no arribaran a les cinc nits que engloben el pont. En aquest sector, va cada vegada més en augment el turista procedent de països com França, el Benelux o Alemanya.