Uns lladres han entrat a robar a l'empresa Cafès Callís de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) fent un butró i n'han rebentat la caixa forta. Els delinqüents, que han actuat de matinada, han pujat fins al sostre de l'empresa de cafès, aprofitant que al costat hi ha una nau abandonada que té unes escales metàl·liques que porten fins al teulat. Segons ha pogut saber l'ACN, els lladres han fet dos forats a les planxes metàl·liques amb l'ajuda d'una serra radial, des d'on s'han despenjat a l'interior de l'empresa. Un cop a dins han anat directament a les oficines, on han remenat calaixos i, fent servir la mateixa serra elèctrica, han esbotzat la caixa forta. Se n'han aconseguit endur un botí d'uns 300 euros.

El robatori amb el mètode del butró va tenir lloc aquest dissabte a la matinada. L'empresa assaltada, Cafès Callís, ocupa una nau situada al carrer Pontià del polígon Pla de Begudà, que forma part del poble de Sant Joan les Fonts.

Els lladres van entrar a l'empresa a través del sostre, format per planxes metàl·liques. Per accedir-hi, van aprofitar que a la nau del costat, que està abandonada, hi ha unes escales que pugen fins al teulat. Els lladres van saltar d'un sostre a l'altre -estan situats a una alçada d'uns 7 metres- i, emparant-se en la foscor de la nit i en el fet que al polígon a aquelles hores no hi havia ningú, van actuar amb total impunitat.

Amb l'ajuda d'una serra radial, els lladres van fer dos forats a la planxa metàl·lica. Cadascun d'ells feia aproximadament 1 metre de llarg per un altre d'ample. Des d'aquí, va ser on es van despenjar a l'interior de l'empresa de cafès. Els mossos sospiten que, abans d'entrar, els delinqüents van inutilitzar l'alarma de Cafès Callís, perquè no va sonar en cap moment.

Un cop a dins, els lladres van anar directament a la zona d'oficines. Buscaven els diners. Allà van remenar calaixos i, fent servir la mateixa radial, van rebentar tota la part posterior de la caixa forta. El botí que en van aconseguir, però, va ser escàs: tot just uns 300 euros.

Els responsables de Cafès Callís es van adonar del robatori tan bon punt van posar els peus a l'empresa aquest dissabte al matí. Els Mossos d'Esquadra, després de rebre'n la denúncia, treballen per intentar localitzar els lladres. Els agents ja s'han desplaçat fins a l'empresa (que no té càmeres de seguretat) per recollir diverses indicis i provis que els aportin pistes.

Llautó i acer inoxidable

Fa tres mesos, una altra empresa del mateix polígon, la metal·lúrgia Tordeco 1993, també va patir un altre butró. En aquest cas, però, el botí que es van endur els lladres va ser quantiós. Els delinqüents -aquí, se sap que eren quatre encaputxats- també van aprofitar que la nau del costat estava buida.

Van foradar-ne la paret de formigó i, des d'aquí, van passar a l'altra banda. Un cop a dins de Tordeco, els lladres (a qui les càmeres van enregistrar) es van prendre tot el temps que van voler per buidar-la de totes les planxes i barres de llautó i acer que hi havia emmagatzemades. Es calcula que van estar-se ben bé cinc hores a dins l'empresa.