Quatre entitats de Blanes han ocupat una antiga seu bancària de La Caixa, des de fa anys en desús, i l'han convertit en el seu nou centre social. Un centenar de persones van assistir ahir a l'acte de presentació del nou local, anomenat Sa Fera Ferotge, que a partir d'ara acollirà les activitats, reunions i assemblees de les diverses associacions del municipi. "Feia temps que les diverses entitats, sobretot la PAHC, demanaven un local per poder realitzar les nostres activitats i mai teníem resposta; hem ocupat aquest espai perquè no teníem més remei", va explicar un dels membres de la PAHC, Marcos Martin. De moment ja han programat fer un menjador social i una biblioteca.

Les entitats que han portat a terme l'ocupació són la Plataforma d'Afectades per l'Habitatge i el Capitalisme (PAHC) de Blanes, Arran, Partisans Bohemis i l'associació en defensa dels animals Ginkgo Biloba. Els mateixos membres de les associacions i veïns de la vila han pogut escollir el nom del nou local mitjançant les xarxes socials. Algunes persones apostaven per noms com Guillem Agulló, Ovidi Monlló o Bohèmia però, finalment, el més votat ha estat Sa Fera Ferotge.

Ja feia més d'una setmana que diversos membres de la PAHC ocupaven i dormien en aquest local, situat davant del Mercat Municipal de Blanes. Finalment, ahir van fer la presentació oficial, penjant un cartell a l'exterior de la seu perquè els vilatans poguessin conèixer la seva nova funció. L'espai havia estat ara fa anys una seu de l'entitat bancària La Caixa però des de fa temps estava en desús.

"Hem ocupat aquest espai perquè no teníem més remei però volem negociar amb l'entitat bancària per evitar denúncies tot i que si porten el tema als jutjats, nosaltres ens defensarem amb protestes socials", va comentar el membre de la PAHC.

"Aquest divendres ja van enviar uns paletes perquè volien tapiar l'entrada però finalment no ho han aconseguit", va afegir ahir Martin.