Una trentena de nens i nenes saharauis van arribar ahir a Girona, on van ser rebuts per la regidora d'Educació i Esports Isabel Muradàs. Arriben en el marc de la campanya que cada any fa l'Associació Catalana d'Amics del Poble Saharaui i passaran l'estiu allotjats encases de famílies de Girona, la Garrotxa i el Pla de l'Estany.

Els nens i nenes vénen del camp de refugiats de Tindouf, on es troba la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de l'any 1997.

El programa es diu "Vacances en Pau" i pretén donar oportunitats a nens i nenes que viuen en campaments de refugiats en unes condicions molt dures derivades del conflicte polític. Al llarg de l'estiu estaran acollits per famílies, participant en la seva vida diària, convivint i intercanviant experiències amb els infants de la ciutat. Amb aquest programa, els infants tenen l'oportunitat de millorar, encara que només sigui per dos mesos, les seves condicions de vida a través de revisions mèdiques completes, visites als especialistes i la possibilitat d'una intervenció quirúrgica, si fos necessària.