La presència d'espècies invasores a l'àmbit de l'Estany de Banyoles ha obligat a dur a terme actuacions per valor de 20.000 euros consistents a injectar productes químics a les soques d'algunes plantes. Els treballs, tirats endavant per Diputació de Girona, l'Obra Social la Caixa i el Consorci de l'Estany de Banyoles, s'han anat duent a terme des del novembre de l'any passat.

En el marc dels treballs de control i eradicació de la flora exòtica invasora present en aquests hàbitats naturals, en els darrers mesos s'ha intervingut per fer la retirada de biomassa i la injecció molt localitzada de productes químics a la soca de la planta. A més, s'han eliminat alguns peus de pollancre americà, falsa acàcia o plàtans que estaven en perill de caiguda.

Segons explicaven ahir des de les tres entitats que han dut a terme les actuacions, la presència d'espècies al·lòctones invasores és perjudicial per a la flora pròpia d'un ecosistema, ja que competeixen pels recursos com l'aigua, la llum, els nutrients o l'espai amb les espècies autòctones.

Les actuacions també han afavorit la inserció laboral de dues persones del centre ocupacional especial COIET.