El cap de setmana llarg de Sant Joan ha deixat satisfet el sector hoteler gironí. Tal com apuntaven les previsions, l'ocupació a hotels, però també a càmpings, allotjaments rurals i apartaments turístics ha fregat el 80% de mitjana. Als hotels, l'ocupació a la costa ha superat el 80%, fregant la plena ocupació a la Costa Brava Centre i la Selva Marítima. També els allotjaments rurals han complert les expectatives amb ocupacions de gairebé el 90% gràcies a les reserves de darrera hora.

Càmpings i apartaments turístics també fan una valoració positiva tancant el pont amb ocupacions del 80% i el 70% respectivament. El sector espera que les bones xifres de Sant Joan es mantinguin durant tot l'estiu.

A diferència de la Setmana Santa i -més fins i tot- les vacances de Nadal, l'ocupació durant el pont de Sant Joan sí que es tradueix en bones xifres globals de turistes, ja que la majoria d'establiments turístics ja estan oberts i en plena campanya d'estiu.

Per la seva part, l'ocupació per Sant Joan a les cases der turisme rural de les comarques de Girona ha sigut lleugerament inferior. a l'any passat.

El client principal ha sigut majoritàriament català i familiar, sobretot procedent de Barcelona i la seva àrea metropolitana, si bé cada cop es detecta major presència de client estranger.

L'ocupació va ser propera al 90%, si bé en alguns casos la reserva es va realitzar per menys nits de les cinc que aquest any englobava el pont.

Perilla el turisme rus

D'altra banda, l'arribada de turisme rus pot patir un important descens aquest estiu a la Costa Brava. La demanda dels turistes russos per viatjar a Espanya i a altres destins europeus ha descendit un 20% a causa de la devaluació del ruble i la tensió entre Moscou i la Unió Europea pel conflicte a Ucraïna, va informar l'Associació de Touroperadores de Rússia (ATR).

Després de les sancions europees adoptades contra Rússia pel seu paper en el conflicte d'Ucraïna, "molts turistes (...) han pensat que tindran problemes per obtenir els visats" dels països de la Unió Europea, va lamentar ahir la directora executiva de la ATR, Maya Lomidze, així que "han preferit destins exempts de visats, com ara Turquia i Egipte". Els destins europeus de platja més populars entre els russos -Espanya, Itàlia, Grècia i Xipre- perdran "com a mínim entre un 18 i un 20 per cent" de turtistes russos, va assegurar Lomidze. La forta devaluació del ruble també ha perjudicat els destins europeus.