La plataforma Aturem les prospeccions a la costa catalana, amb una nodrida representació d'entitats mediambientals gironines, fa una crida a participar en una cadena humana aquest dissabte. L'objectiu és escenificar el rebuig a les prospeccions sísmiques mitjançant una abraçada simbòlica al mar. A Girona, l'acció reivindicativa es farà a la platja de Sant Martí d'Empúries, a l'Escala.

La convocatòria és d'àmbit estatal i, de moment, a Catalunya s'ha concretat a Girona i a Tarragona. Aquestes són les dues demarcacions catalanes afectades per projectes empresarials interessats en explotar els hidrocarburs presents al fons marí. L'"abraçada al mar contra les prospeccions" s'ha anunciat per dissabte a les 6 de la tarda.

L'Associació de Naturalistes de Girona (ANC), Arran, Centre d'immersió Sublimits, la Iaeden-Salvem l'Empordà, el projecte Ninam (la plataforma amb seu a Roses que estudia els cetacis) i Ecologistes en Acció integren la plataforma Aturem les prospeccions a la costa catalana.

L'acció anunciada per aquest cap de setmana s'afegeix a d'altres d'anteriors, entre les quals hi ha una manifestació contra aquest tipus de treballs a les Canàries, que el 7 de juny es va dur a terme a la Barceloneta amb el lema "Prospeccions petrolíferes ni aquí ni enlloc!". Al maig, es va organitzar una xerrada informativa a Roses; o a l'abril, es va dur a terme una concentració davant del Parlament de Catalunya per demanar l'aturada de les prospeccions.