Les protestes contra la MAT a les comarques gironines han esdevingut referència per a altres col·lectius que lluiten contra la construcció de línies d’alta tensió a Europa. És el cas d’Alemanya, on fa anys que els Estats Federats de Baviera i Turingia s’oposen a la construcció d’una línia elèctrica pel sudest del país. Consideren que la infraestructura no s’adequa a les necessitats energètiques que té actualment la societat alemanya, amb objectius que estan ara ja llunyans, i que l’autopista elèctrica plantejada a Europa des de Portugal fins a Lituània ja no és necessària.

El diari alemany Neues Deutschland, en referència a aquesta oposició dels dos Estats, citava ahir les protestes que s’han dut a terme aquest any contra la MAT a les comarques gironines, protagonitzades sobretot per veïns del nucli de Fellines.

El mitjà remarcava que en aquestes protestes s’havia reiterat també que la línia no és necessària en el marc de demanda energètica actual i que l’argument d’abastir el Tren d’Alta Velocitat (TAV) d’energia ja no és vigent perquè el tren està en funcionament des de principis de l’any 2013.

Pel que fa les mobilitzacions, recorda que fa uns anys ja hi va haver moltes manifestacions i que fins i tot es va ocupar un bosc, i que en els darrers mesos hi ha hagut les accions d’enterrar-se dins d’un cotxe allà on s’havia d’aixecar una torre de la MAT; el tall del trànsit de l’Avinguda Jaume I de Girona amb dues dones encadenades a bidons de ciment; i que quatre activistes van pujar fa unes setmanes a una de les torres a Fellines per encadenar-se a 60 metres d’alçada.