Els hotelers gironins creuen que aquest mes de juliol serà millor que el de l'any passat, quan l'ocupació mitjana als establiments de la demarcació va ser entorn el 60%. Els empresaris del sector confien que les reserves de darrera hora ajudin a millorar les previsions, que situen els millors registres durant la segona quinzena de juliol. Lamenten, però, que les estades són curtes, entre 3 i 4 nits, i que els turistes gasten poc.

Els hotelers gironins ja ho tenen tot a punt per començar els dos mesos de més activitat als seus establiments: juliol i agost. Les dades recollides per la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines fan pensar que aquest mes de juliol pot ser millor que el del 2013, quan la mitjana d'ocupació es va situar entorn del 60%. Els millors registres d'ara fa un any es van donar, com és tradicional en aquestes dates, a la Costa Brava centre (70%) i a la Selva marítima (80%). Enguany s'espera més afluència de visitants durant a segona quinzena de juliol.

Per acabar de saber si la temporada d'enguany serà millor falta sobretot avaluar l'impacte de les reserves d'última hora, que cada any s'està convertint en un factor més decisiu. Les estades dels clients seran d'entre tres i quatre nits, tot i que a zones costaneres hi ha més presència de turista ?estran?ger i això fa que les pernoctacions s'enfilin fins a pràcticament una setmana. L'estiu és l'època de ?l'any que més turistes estrangers escullen els hotels de la demarcació, amb els francesos i els russos al capdamunt, seguits d'alemanys i italians. Els preus oscil·len entre els 80 i els 100 euros per persona i nit.

A banda del turista estranger, el gruix dels visitants seran de l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que els hotelers comencen a notar una "lleugera remuntada" del turista de la resta de l'Estat. Tot i això, el sector assegura que els turistes gasten poc a la destinació.

Pel que fa a la costa de Barcelona l'ocupació oscilarà entre el 75 i el 90%. Les bones xifres del pont de Sant Joan fan ser optimista el sector, que enguany confia atraure més que mai el turisme de proximitat. La presidenta de l'Associació Turística de Calella, Isabel Mallol, comenta que la important davallada del turisme rus els obliga a buscar nous nínxols de mercat.

A la costa del Maresme les previsions per aquesta primera meitat de la temporada d'estiu se situen al voltant del 85% d'ocupació hotelera. A la costa del Garraf la xifra està també entre el 80% i el 90% d'ocupació. Com és habitual en els darrers anys, però, les reserves d'última hora seran determinants per acabar d'arrodonir aquesta xifra. D'altra banda, a nivell internacional aquest estiu es preveu una important davallada del turisme rus com a conseqüència de la devaluació del ruble. Aquest va ser un dels mercats més importants al Maresme, amb una quota del 25% del total de visitants, només a la ciutat de Calella. Per fer-hi front, enguany es busca l'obertura a nous mercats.

La promoció per a aquest estiu s'ha focalitzat sobretot sobre el mercat britànic, lligat a la reactivació de vols de l'aeroport de Girona, i sobre el mercat francès, aprofitant les connexions per tren d'alta velocitat amb el país veí.