El sindicat Ustec·STEs va denunciar "arbitrarietat en el procés d'adjudicació de places de professorat" pel proper curs 2014-2015 i va acusar el Departament de permetre nomenaments a dit. "Allà on s'apliquen els diversos perfils -en referència a la possibilitat inclosa al nou decret-, tothom té clar que les places perfilades tenen noms i cognoms", va denunciar el sindicat mitjançant un comunicat.

El portaveu d'Ustec·STEs a Girona, Xavier Díez, va ser més explícit i va afirmar que "el decret de provisió de plantilles és legalitzar la corrupció" perquè -va argumentar- "segurament els directors no incompliran la normativa, sinó que triaran a dit una persona".

El sindicat va assegurar que les propostes de continuïtat o de no continuïtat dels docents "estan motivades per qüestions molt properes a la discriminació pura i dura per raons diverses, entre les quals hi ha la salut, el grau d'insubmissió, el sexe, la maternitat...".

Ustec·STEs va demanar a tots els equips directius que no utilitzin la potestat que els dóna el decret per seleccionar part del seu personal, demanant perfils professionals determinats per cobrir vacants en la plantilla. Alhora, el sindicat va exigir al Departament, als Serveis Territorials i a la Inspecció educativa "que actuïn per aturar les situacions abusives que ara mateix ja s'estan produint en molts centres amb propostes de no continuïtat arbitràries".

Pel que fa a Girona, Xavier Díez va explicar que encara no han pogut fer un estudi acurat per saber quin percentatge d'aquestes situacions s'estan produint, però va concretar que "molts directors" han dit que no utilitzaran la seva potestat. Els nomenaments que ara s'estan tramitant es consolidaran al juliol -les adjudicacions provisionals s'han de fer públiques a mitjan mes i les definitives a finals-. Finalment, Ustec·STEs va anunciar que posa els sues serveis jurídics a disposició del professorat "per contribuir a la defensa dels seus drets".