El diputat de CiU, Jordi Xuclà, va anunciar que hi haurà un vol setmanal directe entre Kazakhstan i Barcelona, fet que portarà molts turistes a Lloret i al conjunt de la Costa Brava. "El Kazakhstan tindrà un vol xàrter directe entre Almati -capital econòmica del Kazakhstan- i Barcelona. I la majoria dels viatgers escolliran Lloret per passar-hi les seves vacances". Així ho va destacar el diputat gironí, que aquesta setmana va visitar Lloret de Mar, on va mantenir reunions amb representants de l'Ajuntament i del sector turístic del municipi.

El portaveu de la comissió d'Afers exteriors del Congrés de Diputats també va explicar que s'està treballant per aixecar els visats a tots els països de l'Est d'Europa; una fita que ja gairebé s'ha aconseguit, però que va quedar aturada per l'esclat de la guerra d'Ucraïna. Tot i així, el diputat va avançar que sí que s'ha pogut fer a Moldàvia i a Geòrgia. Segons Xuclà "cal tenir en compte tots els països d'aquesta zona perquè alguns d'ells tenen un gran poder adquisitiu, tan alt o més que Rússia. A més, el fet que vinguin de tan ?lluny fa que passin molts dies a la destinació" va concloure.

A més, Xuclà també va augurar que "de cara a la temporada que encetem serà bona perquè tot i la crisi d'Ucraïna, hi haurà turisme provinent de l'Est i, a més, també es comptarà amb els visitants catalans i espanyols". Per altra banda, "de cara a la segona quinzena de juliol s'espera un increment de visitants d'alguns països europeus on les escoles encara no han acabat les classes, com pot ser el cas de França o Holanda".

Pel que fa a Lloret el diputat va afirmar que s'està treballant bé per fer de la ciutat de la Selva una bona destinació turística.