Sarfa inverteix 1,2 milions d'euros en cinc nous autocars per millorar les connexions entre la Costa Brava i Barcelona. Entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, Sarfa reforçarà el servei que uneix els municipis de Pals, Palafrugell, Cadaqués, Torroella de Montgrí i l'Estartit amb Barcelona i l'Aeroport del Prat.

Per fer-ho, la companyia gironina ha adquirit 5 autocars d'última generació. Segons el president de Moventis, Miquel Martí, aquest "esforç inversor" referma el "compromís de Sarfa amb el territori" i amb la millora del servei. El director general de Transports, Pere Padrosa, va recordar que ?l'any passat més de 4,5 milions de turistes van visitar la Costa Brava i que és important que empreses com ara Sarfa apostin per donar-los un millor servei.

La presentació dels cinc nous autocars es va fer ahir a Cadaqués, un dels municipis de la Costa Brava que aquest estiu veuran millorades les connexions en autocar amb Barcelona i l'aeroport d'El Prat. A l'acte hi van assistir l'alcalde de Cadaqués, Jordi Figueras, el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i el president de Moventis, Miquel Martí, entre d'altres.

La compra dels cinc vehicles, que ha suposat per a l'empresa gironina una inversió de prop 1,2 milions d'euros, permetrà reforçar durant l'estiu les comunicacions entre la Costa Brava i Barcelona, d'una banda, i renovar la flota d'autocars de Sarfa, de l'altre. El seu president, Miquel Martí, va destacar que aquest "esforç inversor" reforça el "compromís de Sarfa amb el territori" i la voluntat d'oferir un millor servei als seus usuaris. A més, Martí va destacar que les cinc unitats han estat carrossades per Noge i Beulas, dues empreses amb seu a Arbúcies, el que també demostra "l'aposta de Sarfa per la indústria catalana".

Pere Padrosa va recordar que el 2013 més de 4,5 milions de turistes van visitar la Costa Brava, i que és important que empreses com ara Sarfa "apostin" per millorar el servei que se'ls ofereix. En aquest sentit, Padrosa va destacar que el fet d'incrementar les freqüències i el nombre d'autobusos que uneixen Barcelona i el seu aeroport amb les places més turístiques de la Costa Brava permetrà que molts turistes puguin viatjar "de porta a porta amb les seves maletes".

Noves freqüències

Fins al 31 d'agost, quatre municipis veuran incrementades les freqüències i el nombre d'autobusos amb Barcelona i El Prat. Dos autocars uniran Pals amb la capital catalana i el seu aeroport amb 4 expedicions diàries en cada sentit. Un altre autobús farà el mateix recorregut a Palafrugell, amb 7 expedicions diàries a l'aeroport i 8 en sentit contrari. El quart vehicle unirà Cadaqués, Roses, Empuriabrava i Castelló d'Empúries, amb 4 viatges diaris a Barcelona i 2 en sentit invers. A últim, el cinquè vehicle farà el servei entre l'Estartit i Torroella amb 4 expedicions diàries cap a l'aeroport i 3 en sentit contrari.