El sindicat de professorat de Secundària Aspepc-SPS prepara una queixa al Síndic de Greuges amb les irregularitats que es detectin a partir de l'aplicació del decret de provisió de places. En concret, l'associació centra la seva atenció en els possibles casos d'amiguisme que puguin derivar-se de la potestat dels directors de proposar docents amb un perfil determinat.

Aspepc-SPS ha obert una bústia de denúncies virtual, a través de la qual vol recollir les incidències que es produeixin al voltant del conegut popularment com a decret de plantilles. Aquest sindicat està representat a la Junta de personal docent no universitari de Girona.

En la seva crida als professors a denunciar irregularitats, Aspepc-SPS explica que tot i que moltes direccions no apliquen la normativa, sí n'hi ha que ho estan fent. Respecte aquests últims, l'agrupació sindical ha rebut informacions d'alguns casos que s'apliquen "fins i tot més enllà dels límits ètics normals i apropiats per a una administració pública".

El sindicat ha iniciat un procés per recollir queixes sobre "arbitrarietats, perfils configurats per amiguisme o qualsevol tipus d'irregularitat" emparada en el decret de plantilles. Amb les denúncies que recullin, Aspepc-SPS ha avançat que les contrastarà i, després, elaborarà una queixa que dirigirà al Síndic de Greuges.

L'aprovació del decret i el seu desenvolupament han generat la malfiança dels sindicats educatius majoritaris de les comarques gironines, que en diverses ocasions han denunciat el perill de nomenaments a dit. En canvi, els Serveis Territorials d'Ensenyament sempre han defensat la legalitat i la transparència del procés, a més de remarcar que la definició de perfils afecta una part de la plantilla.