Les piscines de Girona van omplir-se, un any més, de desenes de persones que van voler participar a la campanya d'estiu "Mulla't" dedicada a l'esclerosi múltiple. Prop d'un centenar de piscines d'arreu de les comarques gironines es van sumar durant ahir a la jornada reivindicativa, amb l'objectiu de recaptar fons per a la malaltia que a Catalunya afecta 7.000 persones.

Un dels escenaris on es va celebrar l'acte va ser la piscina municipal de la Devesa de Girona, que va comptar amb la presència de diferents autoritats polítiques, com l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont. Més enllà del territori gironí, unes 600 piscines de Catalunya van sumar-se a l'acció solidària. Des de Barcelona, el conseller de Salut, Boi Ruiz, va detallar que a la tardor la Generalitat tindrà un pla per poder establir quins són els centres de referència de la malaltia. "No es pot donar la paradoxa que els centres catalans que són referència a l'Estat no ho siguin per a Catalunya", va posar de manifest el conseller Ruiz.

A part de la jornada d'ahir a les piscines, la campanya "Mulla't" arriba aquest any als supermercats que comercialitzen OleAurum. Es tracta d'un oli elaborat des de petits productors de Catalunya i que donarà un euro a la Fundació Esclerosi Múltiple per cada ampolla venuda el mes de juliol.