La que havia de resultar una recollida d'objectes personals es va convertir en un calvari per una noia que es volia separar de la seva parella i un amic seu. Diumenge cap a les vuit del vespre, acompanyada pels Mossos d'Esquadra d'Olot, la dona va decidir anar cap la que era fins llavors casa seva, al número 6 del carrer Josep Maria Folch i Torres. Dins, però, hi havia el qui era la seva parella fins ara i de qui es volia separar.

Ella va pujar al segon pis amb l'amic que l'acompanyava i un cop dins, hi va haver una discussió que va acabar al balcó del pis. L'home els va amenaçar amb un ganivet de grans dimensions i la patrulla de Mossos que era a baix en veure-ho va decidir actuar després d'observar que la noia i el seu amic demanaven auxili.

Van intentar entrar des de baix però en veure que l'home estava decidit a matar la dona i el seu amic, un dels policies va disparar des de baix trets a l'aire per intentar que l'home s'espantés i decidís deixar d'amenaçar-los. L'agressor va quedar desconcertat i en aquell moment, la dona i el seu amic van anar cap dins de l'immoble i mentrestant els Mossos van esbotzar la porta del portal, així com la del pis.

A dins, en arribar-hi, s'hi van trobar que l'amic havia gairebé immobilitzat l'agressor i el van aturar. Una de les bales va impactar sota d'una balconada del bloc. Els Mossos asseguren que quan van disparar van alertar a la gent que es trobava mirant el que passava en el balcó del segon pis abans que no disparessin.

Els agents van detenir l'agressor i l'acusen d'una presumpte delicte de temptativa d'homicidi dolós per haver agredit la dona i l'amic. I també d'un de maltractaments en l'àmbit de la llar, pel que havia fet a la seva parella.

La víctima i l'amic presentaven diverses ferides superficials produïdes pel ganivet a les mans i els avantbraços per haver-se intentat defensar de l'agressor. Van ser atesos per metges del SEM.

Dos fills en comú

El detingut és un home de 39 anys, d'origen indi i que compta amb diversos antecedents policials. De fet, en té per un atracament, per lesions, falsificació documental i a més, durant l'any passat va estar ingressat a presó. Per altra banda, l'arrestat i la víctima -una noia d'uns 20 anys, nacionalitat espanyola i veïna l'Olot- tenen dos fills de dos i quatre anys. La noia no havia denunciat mai l'agressor per maltracaments però era un home conegut per la seva vessant agressiva. Sense anar més lluny, ara fa 12 dies, Mossos i Policia Local van haver d'intervenir quan l'home es va intentar fer talls als braços.

Avui es preveu que el detingut passi a disposició judicial als Jutjats d'Olot després que des de diumenge al vespre hagi estat retingut a la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Olot.

Quant al veïnat, ahir alguns dels veïns de l'immoble del carrer Josep Maria Folch i Torres, persones d'edat avançada, on van tenir lloc els fets, van assegurar que no sabien res del que havia passat. D'altres van indicar que l'origen de la disputa era més amunt. En concret a la tercera planta, on hi ha una porta blanca. Es tracta d'una escala de veïns estreta, en un punt de la qual es veia un vidre amb un impacte, però no es pot afirmar si era de bala o només un desperfecte normal. El dia abans, uns veïns van dir que havien sentit els trets i que havien vist part dels fets.