El tercer recapte d'aliments del Banc d'Aliments a la Costa Brava ha aconseguit superar en un 60% els resultats obtinguts en l'edició del 2013, recollint prop de 90.000 quilos d'aliments durant el cap de setmana. Des de l'organització van assegurar que el balanç és molt positiu i encoratjador, i que la quantitat recollida ajuda a compensar la baixada de donacions que pateix el Banc dels Aliments durant els mesos d'estiu.

Encara no s'ha acabat de comptabilitzar la quantitat d'aliments recollits a totes les poblacions participants, però des del Banc dels Aliments ja van avançar ahir que l'edició del 2014 del recapte d'aliments a la Costa Brava se saldarà amb una recol·lecta de prop de 90.000 quilos.

Aquesta campanya estiuenca està ideada per poder arribar a la població itinerant, als turistes que vénen a passar uns dies a la Costa Brava, sense oblidar també als veïns de les poblacions costaneres. Des del Banc dels Aliments de les comarques de Girona es va impulsar aquesta iniciativa fa tres anys per contrarrestar el descens de donacions que es produeix a l'estiu. "A partir de juny, juliol, agost i setembre hi ha una baixada molt bèstia de recollida d'aliments, i això passa a ser essencial", exposava el vicepresident de l'entitat, Joan Jorba.

En referència als resultats d'aquesta edició, el representant de l'organització va remarcar que conviden a l'optimisme i els encoratja a repetir un any més la iniciativa. "Es tornarà a fer segur, estem mirant si ho ampliem. No seria desgavellat fer un recapte cada mig any", va afirmar Jorba.

Alhora, també va fer menció a la millora dels registres assolits any rere any. Al 2012, la quantitat d'aliments recollits va ser d'uns 20.000 quilos i l'any passat es va arribar als 55.000. Amb els prop de 90.000 d'aquesta edició, el Banc dels Aliments considera que la campanya d'estiu ja està plenament consolidada. "Cada any s'estan afegint més botigues i també fan falta més voluntaris. Si tenim més voluntaris, tenim més botigues. Sortosament n'hi va havent", va assegurar. Alhora, també va voler llançar un agraïment a tots els participants. "S'ha respost, gràcies a la solidaritat de la gent, sortosament a la provincia de Girona, les vegades que es fa, la colaboració es fa notar", va exposar.

El recapte de la Costa Brava d'enguany ha comptat amb la col·laboració de prop de 900 voluntaris i amb la participació d'establiments comercials (60 botigues i supermercats) de Blanes, Calonge, Castell-Platja d'Aro, Empuriabrava i Castelló d'Empúries, Figueres, Vilatenim, l'Escala, la Bisbal d'Empordà, Lloret de Mar, Palafrugell, Palamós, Pals, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Torroella de Montgrí i l'Estartit, amb prop d'una quinzena de voluntaris a cada establiment.