L'Ajuntament de les Preses fa pocs dies va començar les obres de millora del camp de futbol de Boscdetosca. La reforma es basa en posar gespa artificial a la superficie de joc i adequar-lo per als equipaments de drenatge i de reg. A més, preveuen posar tanques i millorar l'enllumenat. La previsió és que l'obra estigui apunt pel setembre de cara a l'inici de les lligues de futbol. El pressupost és de 280.000 euros. Aquests diners han estat coberts amb excedents dels pressuposts de l'Ajuntament i amb ajudes d'altres administracions.

Fonts de l'Ajuntament de les Preses han assegurat que les obres respectaran l'entorn natural del Bosc de Tosca. Es tracta d'una part de la perifèria del municipi de les Preses en direcció als límits amb Olot. La zona de Boscdetosca està dins del Parc Natural de a Zona Volcànica de la Garrotxa. Té un interès especial respecte a d'altres zones del parc per les parets i els petits pujols volcànics que s'hi conserven. Fonts de l'Ajuntament han assegurat que la millora del camp suposarà un pas endavant pels dos clubs de la localitat: Les Preses Club de Futbol i la Unió Esportiva Boscdetosca, els quals han signat un conveni per poder usar el camp millorat. Fins ara a les Preses hi havia un camp de gespa natural que es feia servir per als partits grans i un de terra que servia per als entrenaments i per als partits de les categories inferiors.

En aquest camp de terra es on ara es posa la gespa artificial. La nova situació evitarà que el camp es quedi fora de servei per causa de a pluja o de les gelades. Una de les diferències està en el fet que un camp de gespa natural només admet dos partits a la setmana i en un de gespa artificial se n'hi poden fer quatre amb un dia.

En diverses ocasions, Pere Vila (alcalde de les Preses per CiU) ha justificat la millora del camp de futbol amb l'argument del futbol base. Segons ell, hi entrenaran 30 jugadors i jugadores de categories inferiors.

Oposició

No ho veuen igual els integrants del grup Les Preses-PM a l'oposició. A partir de l'anunci de la millora, van publicar un comunicat que definia en tant que incoherent, increïble i de vergonya la inversió de tants de diners en un camp de futbol. Van recordar que la millora del camp de futbol havia estat exclosa del PUOSC 2013-2016. També van argumentar que la situació de crisi econòmica, per a ells, no és la més adient per inversions esportives.