La Federació d'Educació de CCOO ha reclamat al Departament d'Ensenyament que millori la planificació de l'oferta als centres privats concertats -és a dir, els subvencionats per l'administració- i eviti la supressió de concerts educatius sense previ avís, a principis d'agost o al novembre. El portaveu del sector d'Educació Privada Concertada de CCOO de Catalunya, Pere Dot, va denunciar que aquesta situació es ve repetint els últims anys, coincidint amb altres restriccions pressupostàries.

Ahir, el sindicat va entregar la seva petició a la Comissió d'Ensenyament i Universitats del Parlament de Catalunya, per tal que conegui la demanda que abans va fer arribar a la Conselleria dirigida per Irene Rigau. L'exigència de millorar la planificació de l'oferta escolar als centres concertats s'ha acompanyat de prop de 2.000 signatures recollides entre el seu professorat, de Girona i d'arreu del país.

Pere Dot va advertir que, a principis d'agost, el Departament d'Ensenyament sol publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) una resolució amb la qual "es desconcerten de 50 a 60 unitats a Catalunya i aquest curs es preveu que siguin el doble". Dot va denunciar la "imprevisió" d'una decisió que es produeix des de fa 3 o 4 anys i "trenca el contracte de les escoles amb les famílies i fa malbé la planificació".

El portaveu de CCOO va afegir a aquest fet la supressió del concert d'altres grups -habitualment, dels nivells educatius més baixos- que es notifica al novembre però té vigència des del setembre. Dot va explicar que, l'any passat, aquest fet es va produir, per exemple, al Vedruna de Ripoll. En la seva opinió, "és una contrasentit que la preinscripció s'avanci i després es facin aquests canvis d'última hora".