Els sindicats de Mossos d'Esquadra denuncien falta d'agents a les zones de costa a l'estiu i asseguren que la Prefectura de Policia ven una imatge "edulcorada" i organitza dispositius "ostentosos i mediàtics" com el que es va fer durant el cap de setmana a la zona de l'estació de Blanes, l'anomenat dipositiu Via.

Segons els sindicats SME-CCOO, CAT-ME i SPC, el Pla d'Estiu provoca que qui acabi patint la manca d'efectius siguin els agents de les comissaries costaneres però també els efectius de l'ARRO i la Brimo perquè fan "milers quilòmetres setmanals" però que tenen un horari determinat i per tant, a partir d'una certa hora, qui s'enfronta amb la realitat són els agents de les comissaries que fan front a les emergències.

Al seu parer, un exemple "del defectuós" Pla d'Estiu és el dispositiu que es posa en marxa a la zona de l'estació de Blanes. On aquest passat dissabte, al parer dels sindicats, es va realitzar un "ostentós i mediàtic" dispositiu de seguretat per identificar, escorcollar i controlar els joves que arribaven en trens i que es va donar per finalitzat, diuen a les cinc. I llavors va ser, expliquen que l'única patrulla existent a l'ABP (Àrea Bàsica Policial de Blanes) que va haver de fer front als aldarulls, baralles i actes vandàlics a l'estació de rodalies de Blanes i al seu voltant. I afegeixen que la patrulla va haver de rebre suport de la Policia Local, la Seguretat Privada de Rodalies i agents de l'OAC, el caporal d'incidències i el sergent sortint del torn de nit per evitar lamentar més ferits.

Fonts dels Mossos asseguren que el que va ocórrer cap a tres quarts de sis de la matinada a Blanes, ja en la segona fase del dia és una detenció d'un noi per atemptat i desobediència al personal de l'estació. I afirmen que és normal que hi donessin suport agents de la Policia Local de Blanes ja que en el dispositiu Via hi participen i en la segona fase també.

Els sindicats creuen que la direcció vol vendre "normalitat i control" de la seguretat pública, "però el perill és present i latent" perquè denuncien que hi falten agents "per afrontar incidents violents".