Arbúcies va exposar ahir per segona vegada en el marc de la Festa Major vehicles del SEM (Servei d'Emergències Mediques), l'ADF (Agrupació de Defensa Forestal), Protecció Civil, Policia Local i Bombers al tram inicial del carrer Francesc Camprodon, una de les parts més cèntriques de la població. La seva presència va despertar la curiositat i expectació dels visitants, ja que acompanyant els vehicles hi havia efectius de cada unitat que explicaven en què consistia la seva tasca. Joan Garcia, cap de la Policia Local, remarcava que el seu cos "no solament posa multes per vulneració del codi de circulació". Garcia valorava positivament la iniciativa i afegia que pot resultar interessant relatar alguns treballs que molta gent desconeix, com "la identificació d'una persona amb ordre d'expulsió i reincident que gràcies a la nostra intervenció no podrà entrar en cap estat de la Unió Europea fins al 2017". El cap del cos policial va deixar clar que són "un servei públic que treballa per a la ciutadania". Amb dos camions, els bombers també van tenir una presència destacada en aquesta exposició dels serveis d'emergències, protecció, vigilància i seguretat.

David Merino, cap del parc de Bombers d'Arbúcies, explicava als visitants que, a més d'extingir incendis, socorren persones atrapades als seus vehicles després d'un accident, obren ascensors i realitzen tasques de divulgació en escoles, entre d'altres. Segons Merino, el 70% de les sortides han estat fora de l'àmbit local i el 35% estant relacionades amb accidents de trànsit. Amb 16 efectius durant les 24 hores del dia, "som un dels parcs de Bombers Voluntaris de la Generalitat més grans".

Segons l'alcalde, Pere Garriga, incloure en el programa d'actes de la Festa Major aquesta demostració sense precedents "serveix per mostrar la tasca d'aquests cosos, que no solament treballen per reprimir, sinó també, moltes vegades, per salvar vides humanes gairebé de forma altruista donada la seva escassa retribució econòmica". Garriga assegurava que des del consistori estan "plenament satisfets" amb l'èxit de la mostra.