Setze veïns propietaris del mateix nombre de cases adossades al barri de la Plana del Molí Petit han de fer front al cost de la urbanització del seu carrer després d'anys de tenir-lo en estat precari. Denuncien que hi falten imbornals, l'enquitranat i fins i tot part de les voreres. Es tracta d'una obra que l'ajuntament no recepcionarà fins que no s'enllesteixi del tot la urbanització, tot i que hi ha actuat puntualment quan ha convingut.

Els propietaris expliquen que la promotora Dicoar, s.l., que va construïr les cases, se n'hauria d'haver fet càrrec. Ara fa catorze anys, quan alguns d'ells van comprar-les, ja van reclamar-ne la urbanització, però afirmen que el representant de l'empresa va demanar que abans li en deixessin reformar quatre més que ja s'havien construït prèviament però s'havien aturat a mig fer i es trobaven en estat de degradació. Segons explica Fernando Gil, representant dels veïns, aquesta demanda s'havia fet "per no perjudicar l'asfaltat amb el pas de les màquines que havien d'intervindre en l'obra". Un cop enllestida l'actuació, la urbanització del carrer diu que no va fer-se. Fins fa poques setmanes tot estava igual que el primer dia.

Durant aquests anys els veïns no s'havien estat amb els braços creuats. Van reunir-se amb l'Ajuntament nombroses vegades. Van contractar un gabinet d'advocats, disposat a denunciar la promotora. Finalment van renunciar a interposar cap demanda, tant per la sospita que no podrien cobrar, com perquè en no haver-hi formalitzada una comunitat de veïns haurien d'haver fet les denuncies de forma individualitzada. Setze propietaris, setze denúncies, setze advocats.

El resultat de tot plegat és que cadascun d'aquests veïns han hagut de pagar la part proporcional que els corresponia, uns 3.500 euros de mitjana. La resta que costarà tota la urbanització la pagaran entre els veïns que tenen cases individualitzades i que ja eren conscients des que les van construïr que haurien de fer-se'n càrrec. L'Ajuntament, diu Gil, "ha facilitat els pagaments en tres terminis" i fins i tot ha obert la possibilitat que si algun veí té dificulats per fer-hi front, pot ampliar-li encara més.

El barri de la Plana del Molí Petit té tres sectors diferents amb les seves corresponents problemàtiques d'urbanització a causa de les dificultats per accedir als serveis, i del cost que això suposa. De fet les cases d'aquests setze veïns són les menys afectades per les obres que cal fer-hi. Des de fa dos mesos operaris i màquines ja treballen a la Plana del Molí Petit. L'alcalde Ramon Roqué espera que al setembre, quan se celebra la festa major de Sant Joan, l'obra ja estigui enllestida. Agraeix als veïns la seva "predisposició i voluntat" de col·laborar amb l'Ajuntament per tal que l'obra es pogués tirar endavant, després d'un procés llarg i feixuc.

Per aconseguir-ho, els setze propietaris s'han hagut de gratar la butxaca. Una despesa que consideren duplicada, perquè ja l'havien satisfet quan van adquirir els seus habitatges.